to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:57 | 15.11.2012

left.gr

Διεθνή

Ο Ομπάμα υποστηρίζει θερμά το Ισραήλ και τη νέα δολοφονική επιδρομή στη Γάζα

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ συνομίλησε με τον με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου ενώ η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της χώρας της προς το Ισραήλ για τις επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.


ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Η Σούζαν Ράις, πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη υποστήριξε ένθερμα την στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ για τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του ισραηλινού εδάφους, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Τετάρτης.

«Τίποτε δεν δικαιολογεί τη βία που προέρχεται από τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις εναντίον του ισραηλινού λαού», είπε η Σούζαν Ράις

Αντίθετα οι εκπρόσωποι των αραβικών χωρών στον ΟΗΕ ζήτησαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας να καταδικάσει το Ισραήλ.

ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΟΜΠΑΜΑ - ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες, με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, όπου εξέτασαν την κατάσταση, μετά τις επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας και την έκρηξη της βίας στη Γάζα με τις ισραηλινές επιδρομές, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Ομπάμα επανέλαβε στον Νετανιάχου την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στο δικαίωμα του Ισραήλ για αυτοάμυνα και τον προέτρεψε να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αποφευχθούν παράπλευρες απώλειες από τις επιδρομές του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος ο Ομπάμα και ο Νετανιάχου συμφώνησαν, ότι η Χαμάς πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις της κατά του Ισραήλ για να υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης.

Ο Μπαράκ Ομπάμα συζητώντας με τον αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι καταδίκασε τις επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα κατά του Ισραήλ και επανέλαβε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα επισήμανε επίσης ο Λευκός Οίκος.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να εργαστούν για να επιτύχουν την αποκλιμάκωση της κατάστασης το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.


Πηγή: ΑΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)