to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:19 | 19.08.2022

Πολιτική

Ο Μηταράκης ανακοίνωσε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο

Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει για τη νησίδα στο Κτηματολόγιο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου - Μετά το δράμα των 38 προσφύγων στον Έβρο ανακοίνωσε την επέκταση του φράχτη κατά 80 χιλιόμετρα


Λίγες μέρες μετά το δράμα των 38 προσφύγων στον Έβρο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αποφάσισε να ανακοινώσει την επέκταση κατά περίπου 80 χιλιόμετρα του φράχτη του Έβρου. Αυτό δήλωσε ο Ν. Μηταράκης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας μάλιστα πως «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι». 

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι τόσο η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, όσο και το Κτηματολόγιο, δήλωσαν πως το στίγμα που είχαν δώσει οι μετανάστες ήταν εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Δεν απέχει πολύ βέβαια από τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης τις τελευταίες μέρες, αφού μόλις το πρωί της Παρασκευής η Σ. Βούλτεψη προσπάθησε να αποτινάξει τις ευθύνες από την κυβέρνηση χωρίς να διστάζει να βγάλει άχρηστο ακόμα και το Κτηματολόγιο, σχετικά με την αποκάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ότι η νησίδα του Έβρου όπου διαδραματίστηκε η τραγωδία των προσφύγων με τον θάνατο ενός 5χρονου κοριτσιού έχει δηλωθεί ως ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου στο Κτηματολόγιο. 

Αναλυτικά, ο Ν. Μηταράκης δήλωσε: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Και επειδή η Τουρκία δεν είναι μια εμπόλεμη χώρα οι άνθρωποι αυτοί που έρχονται στη χώρα μας, έρχονται γιατί θέλουν να έχουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη. Ο ανθρωπισμός είναι πολύ σημαντικός, αλλά οι άνθρωποι που επιθυμούν να έρθουν στην Ε.Ε. λόγω των ανισοτήτων που υπάρχουν στον κόσμο είναι εκατοντάδες εκατομμύρια. Δεν μιλάμε για μια κλειστή Ευρώπη, αλλά ούτε για μία Ευρώπη στην οποία θα αποφασίζουν ποιοι θα έρθουν οι λαθροδιακινητές». 

Ο Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε την κατασκευή νέου φράκτη 80 χιλιομέτρων στον Έβρο παράλληλα με το ξεσπίτωμα 25.000 αιτούντων άσυλο που φιλοξενούνται σε διαμερίσματα μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος «ESTIA II». Όπως είπε ο υπουργός Μετανάστευσης στις 31 Δεκεμβρίου θα απελευθερωθούν όλα τα διαμερίσματα καθώς λήγει το πρόγραμμα και από ότι φαίνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προτίθεται να επιδιώξει την συνέχισή του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)