to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ όρος για την απαλλαγή της χώρας από τον Μητσοτάκη

Έρχονται πολύ άσχημες μέρες. Ο ένας μήνας θα είναι χειρότερος από τον προηγούμενο. Σε όλα τα επίπεδα.


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Kontranews

Επιστροφή στον βούρκο που πριν λίγο καιρό βγήκαμε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ύφεση, τεράστια ανεργία, χιλιάδες λουκέτα, ψαλίδι στις συντάξεις, μείωση μισθών, διάλυση των εργασιακών σχέσεων.  Για όλα αυτά φρόντισε και φροντίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν έκανε τόσα πολλά σε τόσο μικρό διάστημα. Αλλά ετοιμάζεται και το σχέδιο Πισσαρίδη για να δώσει την χαριστική βολή στους πολλούς

Όμως ο Κυριάκος φαίνεται να κοιμάται ήσυχος. Για όλα αυτά έχει το επιχείρημα του: «Η πανδημία φταίει».  «Χρειάζονται θυσίες από όλους». Θα τα επαναλαμβάνει μονότονα και ας αγνόησε επιδεικτικά τα εμπροσθοβαρή  μέτρα που είχε προτείνει ο Α. Τσίπρας ώστε να μετριαστεί κατά πολύ η ύφεση. Επιχείρημα με το οποίο  θα κατακλύσουν την κοινωνία τα ταϊσμένα από τον Πέτσα, μέσα ενημέρωσης. Όμως ο Μωυσής για  μία άλλη φορά ψεύδεται. Ένοχος για τον αρμαγεδδώνα που έρχεται δεν είναι ο κορωνοιός. Η πολιτική του είναι. Το σύστημα διαπλοκής που έχει στήσει, η διαφθορά που κατακλύζει το επιτελικό του κράτος, η τεράστια αναδιανομή εισοδήματος που επιχειρεί αφαιρώντας πόρους από τους πολλούς για να ταΐσει τους λίγους , τις επιχειρηματικές ελίτ. Ετοιμάζουν ένα τοπίο πολύ χειρότερο από αυτό που γνωρίσαμε επί μνημονίων.
Είμαστε μόνο στην αρχή του σχεδίου του Μητσοτάκη. Σχέδιο που ετοίμαζαν από καιρό. Σχέδιο που στόχο έχει να οικοδομήσει ένα καθεστώς που υποτάσσει τα πάντα και τους πάντες στην αγορά , στο κέρδος και στην αδηφαγία των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Και ο Κυριάκος είναι αποφασισμένος να πατήσει επί ερειπίων για να το φέρει εις πέρας το σχέδιο του.
Όμως παίρνει και τα μέτρα του. Δεν θέλει άλλη αριστερή «παρένθεση». Θωρακίζει το καθεστώς που στήνει. Όπως με τον νόμο Χρυσοχοίδη που επιχειρεί να βάλει στον γύψο τις κινητοποιήσεις . Η με την προγραφή δικαστών που αντιστέκονται όπως η περίπτωση Τουλουπάκη. Αλλά και με την λάσπη και τις χυδαίες επιθέσεις κατά του Τσίπρα και όσων θεωρούν ότι τον στηρίζουν. Λάσπη που εκτοξεύουν οι βαρόνοι της παραπληροφόρησης και οι πρόθυμοι κονδηλοφόροι τους.
Αλλά το αφήγημα και το σχέδιο του Κυριάκου δεν θα του βγει. Οι πολλοί, κάθε κοινωνική ομάδα έχουν αρχίσει  να νοιώθουν τις συνέπειες τις πολιτικής του Μωυσή. Η οργή συσσωρεύεται. Είναι στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ η οργή να αποκρυσταλλωθεί σε πολιτικά συμπεράσματα. Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε τις βάσεις για αποφασιστική διεύρυνση και μετασχηματισμό του κόμματος.  Η εσωστρέφεια είναι πλέον παρελθόν.  Η αντίστροφη μέτρηση για τον Μητσοτάκη αρχίζει. Η τάση είναι αυτή και όσο πιο γρήγορα ενισχυθεί τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγεί ο λαός από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)