to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:52 | 12.07.2017

Μ.Λ.

Πολιτική

Ο Κυριάκος το είπε σε... όλους τους βουλευτές του;

Είναι αυτή η «γραμμή» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλου του κόμματος, της διογκωμένης και κυριαρχούσας ακροδεξιάς συνιστώσας συμπεριλαμβανομένης;


Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΝΔ, ο πρόεδρός της συναντήθηκε με εκπροσώπους ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων, που τον ενημέρωσαν για σειρά ζητημάτων και ιδίως για τα θέματα διακρίσεων και βίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Είναι μια κίνηση που δεν έχουμε παρά να χαιρετίσουμε. Το να ασχολείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα δικαιώματα και να δείχνει ευαισθησία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ομάδων του πληθυσμού που παλεύουν για το αυτονόητο μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί...

Αλλά είναι αυτή η «γραμμή» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλου του κόμματος, της διογκωμένης και κυριαρχούσας ακροδεξιάς συνιστώσας συμπεριλαμβανομένης;

Γιατί, αν δεν μας απατά η μνήμη μας (που δεν μας απατά), ο ομοφοβικός λόγος και τα χυδαία σχόλια είναι σύνηθες φαινόμενο για τους παροικούντες την Πειραιώς. Όπως δεν μπορούμε να μη θυμηθούμε τη στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης.

Εκεί το κόμμα τριχοτομήθηκε. Άλλοι απουσίασαν από την ψηφοφορία και από τους παρόντες άλλοι ψήφισαν «ναι» και άλλοι «όχι». Συγκεκριμένα, 27 βουλευτές επέλεξαν την αποχή, 19 υπερψήφισαν και 29 καταψήφισαν. Να σημειωθεί, επίσης ότι μεταξύ των ηχηρών απουσιών ήταν αυτές των Σαμαρά, Καραμανλή και Μεϊμαράκη.

Ας δούμε, όμως, τι έκανε η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση. Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, τον Νοέμβριο του 2013, υποχρεωμένος να τηρήσει η χώρα την σχετική οδηγία για το σύμφωνο συμβίωσης, διότι υπήρχε και καταδίκη, έφτιαξε τροπολογία για να συμπεριλαμβάνει και τα ομόφυλα ζευγάρια. Μόλις το πήραν χαμπάρι οι βουλευτές της ΝΔ ξεσηκώθηκαν και διεμήνυσαν προς πάσα κατεύθυνση ότι «αυτό δεν περνάει».

Ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ, Κώστας Βλάσης, που ψήφισε «όχι» στο σύμφωνο συμβίωσης, εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση:

«Είμαι όμως αντίθετος στο Σύμφωνο Συμβίωσης, όπως τουλάχιστον το προωθεί η κυβέρνηση, για λόγους κοινωνικούς, εθνικούς και οικονομικούς αν θέλετε. Και από προσωπική φιλοσοφία, οικογενειακή παιδεία και κοινωνική αντίληψη ως πολίτης και ιατρός». «Πιστεύω στην οικογένεια που γνώρισα, στην ελληνική οικογένεια που ανέκαθεν και σήμερα ιδιαίτερα αποδεικνύει την αξία της για το άτομο και την κοινωνία. Πλην εξαιρέσεων, βέβαια, ελαχίστων και δυσάρεστων, που υπάρχουν σε κάθε κοινωνία.»

Χρήσιμο θα ήταν επίσης να θυμηθούμε και κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα βουλευτών της ΝΔ, από τις ομιλίες στη Βουλή:

Η βουλευτής Β' Αθήνας της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα είπε στη Βουλή:

«Όσο η επιστήμη δεν δίνει τη δυνατότητα σε ομόφυλους και σε ετερόφυλους να παράγουν το ίδιο προϊόν, δηλαδή παιδιά, τα παράγουν μόνο τα ετερόφυλα ζευγάρια, οτιδήποτε άλλο νομοθετηθεί είναι άνευ αντικειμένου συζήτησης. Άρα, θέμα γάμου δεν μπορεί να τεθεί εξ ορισμού, διότι ο γάμος εξ ορισμού, ad hoc, αφορά στα ετερόφυλα ζευγάρια.

Ο βουλευτής Δράμας και  αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής:

«Φρονώ ότι οι μεταβολές που επέρχονται στο σύμφωνο συμβίωσης δεν παρίστανται ούτε αναγκαίες ούτε δικαιολογημένες. Το μόνο που έπρεπε να κάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν να συμβαδίσει με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και να προβεί σε μια μόνο διάταξη της κείμενης νομοθεσίας ως προς τα ομόφυλα ζεύγη. Δεν επέλεξε όμως αυτό. Επέλεξε τη λύση όσον αφορά στην αναθεώρηση του νομικού πλαισίου του συμφώνου συμβίωσης, αναβαθμίζοντάς τη σε μορφή έγγαμης συμβίωσης. Δυστυχώς, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν είναι δυνατόν την εξαίρεση να την καταστήσουμε κανόνα εδώ μέσα».

Και, τέλος, να θυμηθούμε και τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη που διευκρίνισε στο Twitter για τα περί συμμετοχής του στο «Gay Pride» ότι πρόκειται περί ΣΥΝΩΝΥΜΙΑΣ.

Μένει να βγάλει άκρη ο αρχηγός της Ν.Δ. με τα στελέχη, τους βουλευτές του και τους «Μένουμε Ευρώπη (όποτε μας συμφέρει)»...

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)