to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:22 | 27.09.2016

Πολιτισμός

«Ο ΚΕ και η ΑΝ νικούν το σχολικό εκφοβισμό»

Περιοδικό κόμικ με θέμα το σχολικό εκφοβισμό, με βασικούς χαρακτήρες τον «ΚΕ» και την «ΑΝ», παρουσιάζει με ένα δημιουργικό και ταυτόχρονα διδακτικό τρόπο, παραδείγματα διακρίσεων στο σχολείο, λόγω φυλής, φύλου, σωματικής διάπλασης ή κάποιας ασθένειας στο σχολείο.


Σκοπός της κυκλοφορίας του είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ευρύτερου κοινού σχετικά με θέματα σχολικού εκφοβισμού και η διάδοση μηνυμάτων ενάντια στο συγκεκριμένο κοινωνικό ζήτημα που βρίσκεται σε έξαρση. Η διανομή του εντύπου θα πραγματοποιηθεί μέσω του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ) από τον οποίο υλοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Κέντρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) και την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρίας Bayer Ελλάς.

Κατά την παρουσίαση του κόμικ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ), Γιώργος Φιλιππίδης, εξήγησε ότι «σκοπός του Συλλόγου είναι, η με κάθε τρόπο και μέσο προαγωγή και προστασία της ζωής και της υγείας των ατόμων με αιμορροφιλία ή άλλη συγγενή κληρονομική αιμορραγική διάθεση, η πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση των δυσάρεστων συνεπειών και αναπηριών που απορρέουν από τη νόσο, η προάσπιση με κάθε νόμιμο μέσο των ηθικών και υλικών συμφερόντων των ατόμων αυτών, καθώς και η υποστήριξη και αποκατάστασή τους».

Με αφορμή την κυκλοφορία του περιοδικού, ο Σταύρος Μηλιώνης, πρόεδρος του Κέντρου Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ), επισήμανε ότι «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προάγει την ελευθερία, την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη μεταξύ των νέων, αξίες που αποτελούν τον πυρήνα της φιλοσοφίας του συλλόγου».

Από την πλευρά της, η διευθύντρια Επικοινωνίας της Bayer Ελλάς, Σόνια Μουσαβερέ, τόνισε: «Με μεγάλη χαρά συμβάλαμε στην υλοποίηση αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας και ιδιαίτερης σημασίας πρωτοβουλίας. Ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί ένα φαινόμενο, το οποίο δυστυχώς παρατηρείται όλο και περισσότερο στα σχολεία της χώρας, με αποτέλεσμα ασθενείς μικρής ηλικίας να βιώνουν το συναισθηματικό βάρος της απομόνωσης και του αποκλεισμού».

AΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)