to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:10 | 21.06.2012

Πολιτική

Ο κατάλογος των νέων υπουργών

Ο κατάλογος των νέων υπουργών έχει ως εξής:


Αναλυτικά, η λίστα των νέων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών έχει, ανά υπουργείο, ως εξής:

*Στο υπουργείο Οικονομικών υπουργός αναλαμβάνει ο έως τώρα πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, καθηγητής Βασίλης Ράπανος, με αναπληρωτή υπουργό τον βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ Χρήστο Σταϊκούρα και υφυπουργό τον οικονομολόγο Γιώργο Μαυραγάνη.

*Στο υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο ενοποιείται με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, υπουργός αναλαμβάνει o πρώην υπουργός και βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης με αναπληρωτή τον πρώην υφυπουργό και βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρο Καλογιάννη και υφυπουργούς τον Αθανάσιο Σκορδά, και τον βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη.

*Στο υπουργείο Εξωτερικών ο πρώην υπουργός και βουλευτής Α΄Αθηνών της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, με υφυπουργό το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Κούρκουλα.

*Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο πρώην υπουργός και βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, με υφυπουργούς τους αξιωματικούς ε.α. Παναγιώτη Καράμπελα και Δημήτρη Ελευσινιώτη.

*Στο υπουργείο Εσωτερικών ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, με αναπληρωτή υπουργό τον βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου.

*Στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο ενοποιείται με το υπουργείο Πολιτισμού, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΝΔ Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με αναπληρωτή υπουργό τον βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα και υφυπουργούς τον πρώην υφυπουργό και βουλευτή Θεσσαλονίκης της ΝΔ Γιάννη Ιωαννίδη και τον πρύτανη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θ. Παπαθεοδώρου.

*Στο υπουργείο Υγείας ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, με αναπληρωτή τον πρώην υφυπουργό και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Μάριο Σαλμά και υφυπουργό την Φωτεινή Σκοπούλη.

*Στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Λιβιεράτος (πρόταση ΠΑΣΟΚ), με αναπληρωτή του πρώην υφυπουργό και βουλευτή Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη και υφυπουργό τον Ασημάκη Παπαγεωργίου.

*Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη o βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας.

*Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο μέχρι τώρα υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης (πρόταση ΔΗΜΑΡ), με υφυπουργό τον βουλευτή της Χανίων ΝΔ Μανούσο Βολουδάκη.

*Στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο μέχρι τώρα υπηρεσιακός υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης (πρόταση ΔΗΜΑΡ), με υφυπουργό τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη.

*Στο υπουργείο Εργασίας ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, με υφυπουργό τον βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Νίκο Νικολόπουλο.

*Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Αθανάσιος Τσαυτάρης με υπουργό αναπληρωτή τον βουλευτή Λάρισας της ΝΔ Μάξιμο Χαρακόπουλο.

*Στο υπό σύσταση υπουργείο Τουρισμού η βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ η Όλγα Κεφαλογιάννη.

*Στο υπό σύσταση υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Κώστας Μουσουρούλης, με υφυπουργό τον επιχειρηματία Γιώργο Βερνίκο.

*Στο επανασυσταθέν υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου.

*Υπουργός Επικρατείας αναλαμβάνει ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης.

*Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)