to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:13 | 12.01.2018

Πολιτική

Ο Κ. Παυλίδης για το πολυνομοσχέδιο: «Η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων θα δει υψηλές αυξήσεις» (βίντεο)

«Η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων, κυρίως εκείνες με ένα και δύο παιδιά, θα δει υψηλές αυξήσεις», υπογράμμισε ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης, μιλώντας την Παρασκευή στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” για το Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που συζητείται στη Βουλή.


Ειδικότερα όσον αφορά στα οικογενειακά επιδόματα, αλλάζει η αρχιτεκτονική με κυρίαρχο συστατικό ότι αυξάνονται 40% τα διατιθέμενα κονδύλια, δηλαδή κατά 260 εκατ. ευρώ (650 εκατ. ευρώ ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός για τα επιδόματα και φτάνει στα 910 εκατ. ευρώ). Διευκρίνισε ότι, στο πλαίσιο μιας επιδοματικής πολιτικής, θα υπάρχουν και οριακές αποκλίσεις, θετικές ή αρνητικές, όμως είναι ξεκάθαρο ότι «στις 804.000 οικογένειες, οι οποίες δικαιούνται επιδόματα, οι 738.000 θα δούνε μεγάλες αυξήσεις, εκ των οποίων οι 680.000 θα δούνε αυξήσεις ύψους από 75% μέχρι 100%». Ο βουλευτής Κερκύρας σημείωσε, επιπλέον, ότι υπήρξαν παρατηρήσεις και ενστάσεις από δημόσιους φορείς κατά τη δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε, τις οποίες το Υπουργείο θα πάρει υπόψη του και, αν κρίνει ότι απαιτείται, θα γίνουν τροποποιήσεις.

Σε σχέση με  τη διάταξη του Πολυνομοσχεδίου που αφορά στη λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας, ο Κ. Παυλίδης υπογράμμισε ότι στους δευτεροβάθμιους και στους τριτοβάθμιους συνδικαλιστικούς φορείς δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Επίσης, το μόνο που αλλάζει για τα πρωτοβάθμια σωματεία τοπικού χαρακτήρα σε σχέση με το ισχύον καθεστώς είναι ότι για να υπάρχει απαρτία απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, ενώ για τη λήψη απόφασης αρκεί η σχετική πλειοψηφία. «Ο στόχος μας είναι να βγάλουμε από το τραπέζι το lock out, το οποίο το ΔΝΤ επέμενε να εντάξει στα προαπαιτούμενα, επίσης τις συνδικαλιστικές απολύσεις και τις συνδικαλιστικές άδειες», υπογράμμισε ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ασκώντας κριτική στη ΝΔ τόνισε ότι, σε σχέση με τον τρόπο κήρυξης της απεργίας, ταυτίζεται πλήρως με τις πιο ακραίες θέσεις του ΔΝΤ, καθώς η πρότασή της για το 50%+1 δεν αφορούσε τη συγκρότηση απαρτίας, αλλά την απόφαση για απεργία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)