to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:21 | 19.12.2023

Πολιτική

Τον ενόχλησε η «ροζ» σημαία: Ο Γεραπετρίτης ζήτησε να κατέβει έργο τέχνης με θέμα τις γυναικοκτονίες

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετριτης έδωσε εντολή να κατέβει έκθεμα σε έκθεση στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη, επειδή το χρώμα στη «σημαία» ήταν... ροζ - Στ. Κασσελάκης: Ας αφήσει ο κ. Γεραπετρίτης την τέχνη στην ησυχία της


Σε μια άτσαλη προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει «γέφυρες» με το ακροδεξιό ακροατήριο, μετά και την ενόχληση του προέδρου της «Νίκης» Δημήτρη Νατσιού, που υποκίνησε τον σάλ, για μια καλλιτεχνική δημιουργία με θέμα την ελληνική σημαία, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετριτης έσπευσε να δώσει εντολή να κατέβει το έκθεμα καθώς το χρώμα στη «σημαία» ήταν... ροζ.

Η «σημαία» φιλοξενείται σε έκθεση στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη και έχει ως θέμα την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες.

Όμως η τροπολογία για τη νομιμοποίηση μεταναστών με στόχο την κάλυψη μέρους των κενών θέσεων εργασίας, είναι κάτι που έχει εξοργίσει τους ακροδεξιούς, εντός και εκτός ΝΔ.

Πρόκειται για την έκθεση της Τζόρτζια Λάλε με το έργο «Ενοχή της Γειτονιάς», που πραγματεύεται τα φαινόμενα της γυναικοκτονίας και της ενδοοικογενειακής βίας.

«Το έργο τέχνης δημιουργείται από σεντόνια δωρεά γυναικών που ζουν στην Ελλάδα. Αυτές οι γυναίκες έχουν φαινομενικά λίγα κοινά πράγματα, αλλά όλες έχουν ξαπλώσει σε αυτά τα σεντόνια απελπισμένες και φοβισμένες» σημειώνουν οι διοργανωτές της έκθεσης.

Στ. Κασσελάκης: Ας αφήσει ο κ. Γεραπετρίτης την τέχνη στην ησυχία της

«Η τέχνη επιτρέπεται να "παίζει" ακόμη και με τα χρώματα των εθνικών συμβόλων, όταν θέλει να μεταφέρει ένα μήνυμα -από την αντίθεσή της στον ρατσισμό μέχρι την ενδοοικογενειακή βία», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανάρτησή του και τονίζει:

«Αντίθετα, η εξωτερική πολιτική της χώρας μας δεν επιτρέπεται να παίζει με τα εθνικά θέματα «υποκλινόμενη» -κυριολεκτικά και μεταφορικά- διότι αυτό είναι που προσβάλλει στην πράξη τα εθνικά μας χρώματα».

Η ανάρτηση του Στ. Κασσελάκη συνοδεύεται από φωτογραφία από διάσημο έργο του D. Hammons, που δημιουργήθηκε πριν από 33 χρόνια. «»Δεν περιμένω από τον κ. Γεραπετρίτη να υποκλιθεί μπροστά στην τέχνη, αλλά τουλάχιστον ας την αφήσει στην ησυχία της», σημειώνει σκωπτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Διαβάστε ακόμη: Κ. Μάλαμα: Να μην γίνει αποδεκτή η απαράδεκτη εντολή Γεραπετρίτη να «κατέβει» η ροζ ελληνική σημαία της Γεωργίας Λαλέ

Η «Νίκη» σέρνει τον Γεραπετρίτη από τη μύτη

Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός είχε ζητήσει από το βήμα της Βουλής να αποσυρθεί το έργο, λέγοντας ότι η ελληνική σημαία παρουσιάστηκε ως «κουρέλι». Πράγμα που φυσικά είναι στη φαντασία του. Καμία σημαία δεν βεβηλώθηκε επειδή καμία σημαία δεν υπήρξε εκεί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)