to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:46 | 22.07.2013

Πολιτική

Ο Δένδιας ανακάλυψε την «εκρηκτική κατάσταση» στις φυλακές

Όντας απασχολημένος με τους «Ξένιους Δίες» (sic) και τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, ο υπ. Δημόσιας Τάξης παρουσιάζοντας σήμερα την 4μηνη επιχείρηση εντοπισμού δραπετών κατά την οποία σκοτώθηκε χθες ο Μάριαν Κόλα, θυμήθηκε την «εκρηκτική κατάσταση» στο σωφρονιστικό σύστημα για το οποίο υπάρχουν «διαχρονικές ευθύνες». Χωρίς άλλες διευκρινίσεις.


«Θα ήθελα να κάνω μια επιπλέον διαπίστωση όσον αφορά τα αίτια που μας οδήγησαν σε αυτή την τεράστια επιχείρηση. Και τα οποία δεν είναι άλλα από την κρητική κατάσταση που υπάρχει στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας. Για την κατάσταση αυτή, υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες είναι όμως μια κατάσταση, ξαναλέω εκρηκτική, η οποία πρέπει οπωσδήποτε ν’ αντιμετωπιστεί».

Αυτό υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας σήμερα, με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση που δειξάγεται στα βουνά της Ηπείρου και είχε χθες ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό από τα ΕΚΑΜ, με χτύπημα βολίδας στην πλάτη, του δραπέτη Μάριαν Κόλα.

580 μέχρι 750 άτομα μετέχουν στις επιχειρήσεις εντοπισμού των δραπετών

«Εκφράζω την απόλυτη βεβαιότητα ότι τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο μέχρι την ολοκλήρωση της επιχείρησης και αν καταστεί αυτό δυνατό μέχρι να οδηγηθούν όλοι οι δράστες ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης», σημείωσε ο κ. Δένδιας ο οποίος έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη επιχείρηση σε βάθος χρόνου σημειώνοντας από την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα απασχολούνται από 580 μέχρι 750 άτομα.

Πληροφορίες από enikos.gr, απ' όπου και οι παρακάτω πληροφορίες για τον θάνατο του Μ. Κόλα:

Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, η σορός του Μάριαν Κόλα, φέρει διαμπερές τραύμα στην καρδιά. Χτυπήθηκε μόνο μια φορά στην πλάτη και η βολίδα διαπέρασε τον θώρακα και σφηνώθηκε στην καρδιά.  Ο δραπέτης αφού «γάζωσε» από τα δέκα μέτρα με καλάσνικοφ τους άνδρες της ΕΚΑΜ, γύρισε και έτρεξε να φύγει προς το δάσος και τότε, δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)