to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:12 | 27.04.2023

Πολιτική

O Αρειος Πάγος απέκλεισε το κόμμα Μπογδάνου - Εμφιετζόγλου από την εκλογική διαδικασία

Με ομόφωνη απόφαση κρίθηκε ότι το όνομα «Πατριωτική Ένωση» του κόμματος ανήκει σε άλλον σχηματισμό και πως δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον «Ήλιο της Βεργίνας» καθώς είναι εθνικό σύμβολο


Με ομόφωνη απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου αποσκλείστηκε το το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου και τουΠρόδρομου Εμφιετζόγλου λόγω συμβόλου και ονόματος, το οποίο πλέον δεν μπορεί να συμμετέχει στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Σε βάρος του κόμματος «Πατριωτική Ένωση» είχε κατατεθεί ένσταση από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, στην οποία υποστηρίχθηκε ότι οι κύριοι Μπογδάνος- Εμφιετζόγλου του «υπέκλεψαν» το όνομα.

Οι αρεοπαγίτες του Α1 Πολιτικού Τμήματος, που είναι αρμόδιοι για τη νομιμότητα συμμετοχής των κομμάτων στις εκλογές, έκριναν ομόφωνα ότι δικαιούχος του ονόματος «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ» είναι το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ.

Ο Αρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προφεύγον κόμμα.

Παράλληλα κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (δηλαδή το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο και, εκ του νόμου, δεν επιτρέπεται η χρήση του, ως κομματικού συμβόλου.

Κ. Μπογδάνος: Θα μας βρουν μπροστά τους την δεύτερη Κυριακή

Πραξικοπηματική χαρακτηρίζει την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί σε ψηφοδέλτια άλλου κόμματος και να λάβει μέρος στις εκλογές.

Μάλιστα δίνει ραντεβού στις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου κατά τις οποίες ο συνασπισμός Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου θα επιχειρήσει και πάλι την αυτόνομη συμμετοχή με διαφορετικό όνομα και έμβλημα.

Όπως καταγγέλει ο ανεξάρτητος βουλευτής η κατάθεση του φακέλου του κόμματος στον Άρειο Πάγο είχε πάρει τον αριθμό 13, ωστόσο εξετάστηκε πρώτος. «Γιατί; Κρύβεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης πίσω από αυτή την απόφαση;».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)