to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.


Δεκάδες εκατομμύρια δημόσιο χρήμα διοχετεύτηκαν σε κολλητούς, την ώρα που η χώρα είχε άμεση ανάγκη από ιατρικό υλικό, μέσα ατομικής προστασίας για το ΕΣΥ, καθώς και από τεστ για τον κορωνοϊό, που δεν κατόρθωσε να αποκτήσει ποτέ.

Στον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο Κ. Μητσοτάκης δεν απομάκρυνε κανέναν υπουργό. Δεν θα περίμενε κανείς να απομακρύνει τον Στ. Πέτσα, καθώς είναι γνωστό ότι η περίφημη λίστα των 20 εκατομμυρίων φτιάχτηκε στο Μαξίμου. Δεν ακούμπησε όμως ούτε τον Γ. Βρούτση, ο οποίος έστησε την υπόθεση με τα σκόιλ ελικικού. Δεν απομάκρυνε κανέναν άλλον υπουργό από αυτούς που εμπλέκονται σε παράτυπες προμήθειες και εργολαβίες χωρίς διαγωνισμό.

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: είτε ότι ο Κ. Μητσοτάκης ήταν σε γνώση αυτών των χειρισμών είτε ότι οι υπουργοί του τον κρατάνε από κάπου και δεν μπορεί να τους πειράξει.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη της κακοδιαχείρισης και της ελεεινής εικόνας που παρουσίασε την περίοδο εκείνη η κυβέρνησή του.

Είναι προφανές ότι επί κυβέρνησης Μητσοτάκη το κοινώς λεγόμενο «τρώμε και τα πόμολα» είναι πλέον καθεστώς. Και μάλιστα σε μια περίοδο που η οικονομία και η κοινωνία βρίσκονται αντιμέτωπες με μια τρομακτική κρίση.

Και αυτό είναι μια πραγματικότητα που ο κόσμος συνειδητοποιεί, όσο και αν πασχίζει για τον εξωραϊσμό της κατάστασης η λίστα Πέτσα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)