to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ντεν έχω ραντιόφωνο, καρντιά μου (βίντεο)

Ευχαριστούμε πολύ τον Απόστολο Μαγγηριάδη του ΣΚΑΪ, που φρόντισε να ενημερώσει ότι ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος μίλησε στο ραδιόφωνο του left.gr, αλλά...


Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το βράδυ της Παρασκευής, ο δημοσιογράφος Απόστολος Μαγγηριάδης καλείται να ενημερώσει για το θέμα της απαγόρευσης εισόδου σε 52 Έλληνες πολίτες στην Αλβανία και για τις αντιδράσεις της Αθήνας.

Ο δημοσιογράφος ενημερώνει και για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου στο ραδιόφωνο του... left.gr. Τον ευχαριστούμε φυσικά πολύ που επιχείρησε να αναφέρει την πηγή της πληροφορίας του, αλλά πρέπει να τον ενημερώσουμε (παραφράζοντας εκείνη την παλιά διαφήμιση): «Ντεν έχω ραντιόφωνο, καρντιά μου».

Προφανώς εννοούσε τον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, αλλά δεν βαριέσαι...

Φυσικά τα λάθη είναι ανθρώπινα και ένας δημοσιογράφος στην προσπάθειά του να δώσει το ρεπορτάζ είναι πολύ πιθανό να κάνει κάποιο σφάλμα. Δεν αποκλείεται, όμως, όπως πολλάκις μας έχει διδάξει η εμπειρία, ο δημοσιογράφος που κάνει το ρεπορτάζ να έχει άγνοια σημαντικών πληροφοριών που θα τον βοηθήσουν να είναι ακριβής.

Και στην προκειμένη περίπτωση μικρό το κακό και μόνο χαμόγελα μας προκάλεσε. Σε άλλες περιπτώσεις, όμως, δημοσιογράφοι βγάζουν περισπούδαστα συμπεράσματα και διασπείρουν ανακριβείς πληροφορίες από την άγνοιά τους. Προφανώς γιατι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το στοχευμένο συμπέρασμα και η δημιουργία εντυπώσεων και όχι το ακριβές ρεπορτάζ...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)