to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:50 | 30.10.2023

Κοινωνία

Νοσοκομείο Βόλου: Οργή του ιατρικού προσωπικού για τη διάλυση

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει την κατάσταση διάλυσης που επικρατεί στο Νοσοκομείο Βόλου ο Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, Ηλίας Καραμέτος, επισημαίνοντας πως οι γιατροί είναι εξουθενωμένοι και προαναγγέλλοντας ομαδική έξοδο από το ΕΣΥ.


Ένας γιατρός και πέντε ειδικευόμενοι εξετάζουν κάθε μήνα στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου 6.000 άτομα.

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε ο Ηλίας  Καραμέτος την κατάσταση διάλυσης που επικρατεί στο νοσοκομείο του Βόλου, επισημαίνοντας πως οι γιατροί είναι εξουθενωμένοι και προαναγγέλλοντας ομαδική έξοδο από το ΕΣΥ.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, στην ανάρτησή του περιγράφει την εικόνα διάλυσης τόσο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης όσο και του νοσοκομείου του Βόλου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έχει φτάσει στα όριά του. «Δεν υπάρχει τμήμα επειγόντων το οποίο μέχρι τις 12 να έχουμε εξετάσει πάνω από 50 ανθρώπους Κυριακή αργία που αμιγώς επείγοντα είναι περίπου 8- 10. Άρα κάτι δεν γίνεται σωστά και ο πολίτης δεν έχει αλλού διέξοδο άμεσα να απευθυνθεί παρά στο τμήμα επειγόντων για ότι μπορεί να φαντασθεί κανείς (ενδεικτικά πιστοποιητικό αθλητή, ενημέρωση συγγενούς για ασθενή που δεν γνωρίζει το ιστορικό του, για θέμα που έχει παρουσιαστεί μήνες πριν)».

Ο Ηλίας  Καραμέτος, υπογραμμίζει ότι «ένας γιατρός με 25 χρόνια υπηρεσίας και 5 περίπου ειδικευόμενοι γιατροί θα εξετάζουν ασταμάτητα για 24 ώρες, τα μη επείγοντα αλλά θα είναι σε ετοιμότητα μετά από 20 ώρες και για το βαρύ περιστατικό …. που θα έρθει την νύχτα και δικαιολογημένα θα πρέπει να αντιμετωπισθεί ως υπερεπείγον αλλά μα τι κουράγιο».

Παράλληλα, επικρίνει τη διοίκηση του νοσοκομείου γιατί οι γιατροί εκτελούν και χρέη φύλακα, με αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωποι «με την οργή και την απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων συνοδών που δεν σέβονται την προσπάθεια μας, που το σύστημα επιβιώνει χάρη στο φιλότιμο μας και όχι στα ψιλά που αμειβόμαστε».

Ο Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αποχώρηση των γιατρών από το ΕΣΥ. «ΦΤΑΝΕΙ ΟΜΩΣ!!! Κύριοι δεν έχετε καταλάβει ότι θα φύγουμε όλοι από το ΕΣΥ!!!!» και συνεχίζει:

«Ένας εξουθενωμένος γιατρός του ΕΣΥ που θα μπορούσε να είναι κάπου που τον σέβονται και τον ακούνε!!!! Συνολικά εξετάζονται καθημερινά 200 και πλέον άτομα στο τμήμα επειγόντων δηλ 6.000 το μήνα δηλ.  μισός Βόλος το χρόνο. Βγάλτε τα συμπεράσματα σας !!! Όσο για τις συνθήκες εργασίας αρκεί μια επιτόπου αυτοψία που εργαζόμαστε !!!!!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)