to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:31 | 09.11.2023

Κοινωνία

Νοσοκομείο «Μεταξά»: «Πανικό σπέρνει η πολιτική σας» απαντά ο σύλλογος εργαζομένων στη διοίκηση για το κλείσιμο της Μονάδας Μαστού

Υποστελεχωμένη λειτουργεί εδώ και 10 μήνες η Μονάδα Μαστού του νοσοκομείου «παρά τις άοκνες οχλήσεις προς τη Διοίκηση και το Υπουργείο για την πλήρη στελέχωση της Μονάδας Μαστού με ειδικό προσωπικό» με αποτέλεσμα τελικά την παραίτηση και της μοναδικής ειδικευμένης ιατρού και την παύση της λειτουργίας της κλινικής


Λίγες μέρες μετά τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο του μαστού, παραιτήθηκε η μοναδική εξειδικευμένη γιατρός της συγκεκριμένης μονάδας. Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου σημειώνει ότι τους τελευταίους δέκα μήνες η Μονάδα Μαστού του νοσοκομείου «λειτουργεί υποστελεχωμένη και λειτουργεί με τη συνδρομή της μοναδικής ειδικευμένης ιατρού και περιστασιακά κάποιων ειδικευομένων ιατρών» και «παρά τις άοκνες οχλήσεις προς τη Διοίκηση και το Υπουργείο για την πλήρη στελέχωση της Μονάδας Μαστού με ειδικό προσωπικό για να μπορέσουν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των ασθενών, τίποτα δεν έγινε και τίποτα δεν τελεσφόρησε με αποτέλεσμα τελικά την παραίτηση και της μοναδικής ειδικευμένης ιατρού και την παύση της λειτουργίας της κλινικής».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου υπογραμμίζει ότι «στη Μονάδα Μαστού πραγματοποιούνταν όλες οι σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις που αφορούν σε βιοψίες, στερεοτακτικές βιοψίες, χειρουργεία με ογκοπλαστική και πλαστική αποκατάσταση, παρακολούθηση των ασθενών, πρωινά τακτικά εξωτερικά ιατρεία, πλήρες πρόγραμμα ολοήμερης λειτουργίας ιατρείων, αλλαγές χειρουργικών τραυμάτων, διοικητική υποστήριξη ασθενών, εξιτήρια, αναρρωτικές άδειες, φάκελοι ΚΕΠΑ, συνταγογράφηση και όλα αυτά χωρίς απολύτως καμία υποστήριξη σε ανθρώπινο δυναμικό. Όπως είναι προφανές οι αυξημένες ανάγκες λειτουργίας της κλινικής οδηγούν στην τελική παραίτηση της μοναδικής ιατρού».

Η Διοίκηση του νοσοκομείου, σε ανακοίνωσή της για το κλείσιμο της μονάδας μαστού σημειώνει προκλητικά ότι «καλό θα είναι να μην προκαλούμε αδικαιολόγητο πανικό στους ογκολογικούς ασθενείς» και παραδέχεται ότι υπάρχουν «δυσκολίες», ενώ διαβεβαιώνει ότι δεν υφίσταται «κλείσιμο» της Μονάδας Μαστού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων.

Απαντώντας ο Σύλλογος Εργαζομένων τονίζει «πανικό σπέρνει η πολιτική σας! Αυτή η πολιτική που διαχρονικά με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων απαξιώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ενώ ταυτόχρονα μπουκώνει με ζεστό χρήμα τους ιδιώτες στο χώρο της υγείας. Αυτή η πολιτική εξαιτίας της οποίας δεν υπάρχει στοιχειωδώς Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ στα νοσοκομεία οι συνθήκες εργασίας επιδεινώνονται διαρκώς με αποτέλεσμα τη σωματική και ψυχική εξουθένωση των εργαζομένων που εξωθούνται κυριολεκτικά σε παραίτηση».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων σημειώνει επίσης «αλήθεια, πότε ακριβώς πρέπει να ενδιαφερθούμε για την εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει συνολικά ως νοσοκομείο με βάση την απάντηση της Διοίκησης για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη Μονάδα Μαστού;

Ήδη έχουμε μια σειρά παραιτήσεων από ειδικότητες του νοσηλευτικού και ιατρικού κλάδου. Ταυτόχρονα συνταξιοδοτείται και μεγάλος αριθμός συναδέλφων. Προσλήψεις δεν γίνονται, ενώ αυτές που εξαγγέλλονται είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Λόγω της υποστελέχωσης έχουμε μεγάλες καθυστερήσεις σε διαγνωστικές εξετάσεις και αναμονές σε χειρουργεία.

Όλα αυτά δεν έχουν επίπτωση στους ασθενείς;

Όλα αυτά δεν δυσχεραίνουν τις συνθήκες εργασίας;

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι διοικήσεις είναι η προέκταση της εκάστοτε κυβέρνησης στο χώρο του νοσοκομείου και καλό θα ήταν, πέρα από το να παίζουν το ρόλο του γραφείου τύπου της κυβέρνησης, να κάνουν κάτι ουσιαστικό και χρήσιμο και να ασκήσουν και καμία πίεση απέναντι σε καταστάσεις που διαρκώς επιδεινώνουν και θέτουν σε επισφάλεια τη λειτουργία ενός ολόκληρου νοσοκομείου.

Υ.Γ.1 Οι διοικήσεις στα εγκαίνια και στις φιέστες είναι πάντοτε στην πρώτη σειρά των επισήμων. Λίγες μέρες πριν χωρίς ντροπή φωτογραφίες και χαμόγελα στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου του Μαστού και τώρα δεν τρέχει τίποτα που φεύγει η γιατρός που στήριξε τη Μονάδα Μαστού του νοσοκομείου.

Υ.Γ.2 Στις αρχές του χρόνου λόγω της έλλειψης προσωπικού στο φαρμακείο φτάσαμε στο να αναβληθούν χημειοθεραπείες για κάποιες μέρες και την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής διοικητής έβγαινε στα κανάλια να καθησυχάσει ότι δεν έγινε τίποτα και παράλληλα ψευδώς μιλούσε για την παρουσία 3 φαρμακοποιών (ακόμη ψάχνουμε τον τρίτο)!».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)