to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:23 | 09.01.2023

Κοινωνία

Πάτρα: Συγκέντρωση στη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα - 32 χρόνια από τη δολοφονία του (φωτ.)

Τριάντα δύο χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα. Η συγκέντρωση στη μνήμη του αγωνιστή δασκάλου , ο οποίος 32 χρόνια πριν έπεσε νεκρός από τον τότε ΟΝΝΕΔίτη Καλαμπόκα


-- εικόνες tempo24.gr, rosa.gr

Η 9η Ιανουαρίου 2023 «σφραγίζει» 32 χρόνια από τότε που ο ΟΝΝΕΔίτης Καλαμπόκας δολοφόνησε τον αγωνιστή δάσκαλο Νίκο Τεμπονέρα στην Πάτρα κατά τη διάρκεια μεγαλειωδών κινητοποιήσεων για την Παιδεία.

Η οικογένεια του καθηγητή, εκπρόσωποι του ΕΑΜ, βουλευτές, εκπαιδευτικοί, φορείς και σύλλογοι, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα  στο σχολικό συγκρότημα της πλατείας Βουδ, στο μνημείο Τεμπονέρα στην Πάτρα, για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Ακολούθησαν ομιλίες και κατάθεση στεφάνων.

18.jpg

17.jpg

16.jpg

11.jpg

12.jpg

14.jpg

15.jpg

19.jpg

Ο γιός του Διονύσης, με αφορμή την τραγική επέτειο προχώρησε σε μία συγκινητική ανάρτηση - κάλεσμα σε συγκέντρωση εις μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα, στην οποία μάλιστα υπογραμμίζει την ανάγκη για αγώνα απέναντι σε όσα ο δολοφονημένος δάσκαλος πάλεψε εξίσου.

«Τριάντα δύο χρόνια μετά, ο πόλεμος, ο φασισμός, το παρακράτος, η φτώχεια και η εξαθλίωση, μας έχουν και πάλι περικυκλώσει», σημειώνει ο Διονύσης Τεμπονέρας στην ανάρτησή του και συνεχίζει: «Έχουμε ανάγκη, να θυμηθούμε και πάλι την θυσία σου.

Έχουμε ανάγκη, να θυμηθούμε την μεγάλη σου έφοδο, στη δικαιοσύνη και στη ζωή.

Τίποτα δεν τελείωσε, μέχρι να γράψουμε με την κιμωλία σου, το δικό μας αποτέλεσμα».

Καταλήγοντας, ο Διονύσης Τεμπονέρας, κάλεσε στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Πάτρα, στη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα: «Στην Πάτρα, στα σχολεία Νίκου Τεμπονέρα, στον τόπο της δολοφονίας από το παρακράτος της Δεξιάς, την Δεύτερα στις 18.30, θα είμαστε πάλι εκεί».

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τεμπονέρας ζει

Και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στο κάλεσμα για την συγκέντρωση στη μνήμη του αγωνιστή δασκάλου Νίκου Τεμπονέρα, σήμερα (9/1).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η οργάνωση, «Ο Νίκος Τεμπονέρας έπεσε ως θύμα του ακροδεξιού μένους γιατί πάλεψε για τους μαθητές και το δικαίωμά τους σε ένα δημοκρατικό και προοδευτικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Επειδή στάθηκε ατρόμητος απέναντι στην επίθεση της αδίστακτης διοίκησης του Κ. Μητσοτάκη στα δημοκρατικά δικαιώματα και πρόταξε το στήθος του μπροστά στους υπηρέτες του παρακράτους».

«Όλες και Όλοι στην συγκέντρωση μνήμης την Δευτέρα 9/1 στις 18:30, στα σχολικά συγκροτήματα Τεμπονέρα στην Πάτρα», σημειώνει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)