to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:05 | 05.12.2023

Πολιτική

Νίκος Παππάς: «Η κυβέρνηση δούλεψε το νομοσχέδιο με τους servicers»

Ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι «υπάρχουν άνθρωποι που εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και επέλεξαν να χτίσουν ένα πολιτικό εγχείρημα ευθέως ανταγωνιστικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ»


«Τα προβλήματα του ιδιωτικού χρέους συνεχίζουν να συσσωρεύονται. Έχουμε μία αλυσίδα με μία σιδερένια μπάλα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δεν μπορούν να κάνουν ούτε βήμα παρακάτω», προειδοποίησε, μιλώντας στο «Κόκκινο» και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη ο τομεάρχης Οικονομικών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Υπάρχει ένας κεντρικός άξονας και στο φορολογικό και στο νομοθέτημα για τα κόκκινα δάνεια: το σχέδιο Πισσαρίδη», πρόσθεσε ο Νίκος Παππάς, επιμένοντας ότι «ακούσαμε εμβρόντητοι στην επιτροπή της Βουλής ότι η κυβέρνηση δούλεψε το νομοσχέδιο με τους servicers».

Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη για «ενιαίο προοδευτικό συντελεστή φορολόγησης ανεξαρτήτως από την πηγή εισοδήματος», επιμένοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρέπει να αποστεί από τη θέση για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος». Σχολιάζοντας τη σύνδεση του υψηλότερου μισθού σε μία επιχείρηση με την αύξηση του τεκμαρτού φόρου προς την επιχείρηση αυτή, ο Νίκος Παππάς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δημιουργεί μηχανισμό συμπίεσης των μισθών».

Κληθείς να σχολιάσει την παρουσίαση της «Νέας Αριστεράς», ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι «υπάρχουν άνθρωποι που εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και επέλεξαν να χτίσουν ένα πολιτικό εγχείρημα ευθέως ανταγωνιστικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ». «Ο καθένας ας δικαιολογήσει τη στάση του, υπάρχουν τεράστια ερωτήματα», υπογράμμισε σε σχέση με το «παρών» των 10 βουλευτών της «Νέας Αριστεράς» σε τρία άρθρα του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια, κατέληξε ο πρώην υπουργός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)