to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:16 | 13.11.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Νίκος Μανιός: Θέλουν να σβήσουν το Πολυτεχνείο. Αμ δε σβήνεται!

«Καλύτερα να μη μιλάνε για καριέρες αυτοί που κάνανε καριέρες με το όνομα του παππού και του προπάππου τους», υπογράμμισε με νόημα ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


«Ξεκίνησα την καριέρα μου το 1961, όταν ο «εθνάρχης» Καραμανλής είχε αυξήσει σε εφτά τις τάξεις του νυχτερινού σχολείου και βγήκαμε στο δρόμο. Δεκατεσσεράμισι ετών βρέθηκα πρώτη φορά στο Τμήμα. Και σκέφτηκα τί ωραία, όταν θα γίνω 68 θα γίνω βουλευτής!» Με αυτό τον σαρκαστικό τρόπο αποδόμησε το αντιαριστερό παραλήρημα του Μητσοτάκη, ο Νίκος Μανιός από τους πιο γνωστούς αγωνιστές κατά της δικτατορίας, τους πιο γενναίους και πιο ταλαιπωρημένους, μιλώντας στο Κόκκινο.

Γιατρός οφθαλμίατρος, γιατρός του ΕΣΥ, συνδικαλιστής και διευθυντής κλινικής, ο Νίκος Μανιός που μίλησε στην Ευγενία Λουπάκη, υπήρξε και δραστήριος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Στην μεταπολιτευτική ιστορία θα μείνει το προσωπικό του «No passaran!» όταν στάθηκε ακίνητος μπροστά στους πιο επιθετικούς Χρυσαυγίτες, το Λαγό και τον Κασιδιάρη που είχαν κινηθεί απειλητικά προς τους βουλευτές του ΚΚΕ. Και τους σταμάτησε.

«Δεν είναι το μέγεθος, είναι η απόφαση υπεράσπισης της Δημοκρατίας» τόνισε. «Γιατί και στο Πολυτεχνείο λίγοι ήταν οι φοιτητές μπροστά στο μέγεθος της Χουντικής κτηνωδίας. Αλλά την νίκησαν. Και όσα παιδιά βρέθηκαν εκεί, είχαν βρεθεί και στη Νομική, σε άλλες καταλήψεις και αντιδικτατορικές δράσεις. Πώς είναι δυνατόν να σκεφτεί κανείς ότι όσοι βρέθηκαν εκεί, μη ξέροντας αν θα βγουν ζωντανοί, έφτιαχναν…βιογραφικό για μετέπειτα καριέρες;»

«Το Πολυτεχνείο δεν είναι εθνική επέτειος, είναι επέτειος λαϊκής εξέγερσης και κοινωνικού αγώνα. Γι΄αυτό δεν μπορούν να το καταπιούν με τίποτα, τους κάθεται στο λαιμό» υπογράμμισε ο Νίκος Μανιός. «Θέλουν να το σβήσουν, αμ δεν σβήνεται! Και περνάει από γενιά σε γενιά το μήνυμα…ο γιος μου το 90-91 βρέθηκε στις καταλήψεις, ο εγγονός μου πριν λίγες μέρες στις καταλήψεις κι αυτός».

Όσο για τον αλαζονικό ισχυρισμό του Μητσοτάκη ότι υπήρχαν και δεξιοί στο Πολυτεχνείο αλλά δεν έκαναν καριέρες, ο Νίκος Μανιός είπε ότι τα παιδιά του Πολυτεχνείου γνωρίζονταν όλα μεταξύ τους, ήταν όλα σε αντιδικτατορικές οργανώσεις της Αριστεράς. «Καλύτερα να μη μιλάνε για καριέρες αυτοί που κάνανε καριέρες με το όνομα του παππού και του προπάππου τους».

Σχετικά με τη φοβερή υγειονομική κρίση, ο Νίκος Μανιός είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ενισχύσει το ΕΣΥ, γιατί αυτή είναι η ιδεολογία της και πρέπει να οργανωθεί η αλληλεγγύη για να προστατευθεί ο φτωχός κόσμος. Πρότεινε να ξαναοργανωθούν κοινωνικά ιατρεία σε κάθε γειτονιά, για να προσφέρουν στοιχειώδη κάλυψη σε ανθρώπους που δεν έχουν πού να απευθυνθούν, όχι μόνο για τον Covid αλλά και για τις άλλες ασθένειες που μένουν ακάλυπτες λόγω του φόρτου του ΕΣΥ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)