to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Νίκος Φίλης: Οι ναζί είναι οι λαθρεπιβάτες της ανθρώπινης δυστυχίας (βίντεο)

Ο Ν. Φίλης στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στο STAR


"Αν ήμουν στη θέση των βουλευτών που ζητείται η άρση της ασυλίας τους θα έλεγα αμέσως να αρθεί η ασυλία μου για να μην υπάρχει αμφιβολία για την αθωότητά μου" είπε ο Ν. Φίλης στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στο STAR και συμπλήρωσε ότι αντίθετα οι βουλευτές της Χ.Α. "καθυστερούν για να μην προχωρήσει η δικαστική έρευνα και να δημιουργούν ένα κλίμα δήθεν θυματοποίησης και πολιτικής δίωξης." Αποσαφήνισε μάλιστα ότι "Όποιος αρνείται τη δικαστική διερεύνηση για διάφορα που του καταλογίζουν, αυτό κάτι σημαίνει, πόσο μάλλον εγκληματικές πράξεις".

"Οι ακροδεξιές αντιλήψεις καλλιεργήθηκαν στη χώρα μας, στη βάση της ξενοφοβίας και του αντιμεταναστευτισμού και εν συνεχεία η κρίση επέφερε παρόξυνση του φαινομένου" εξήγησε ο διευθυντής της Αυγής. "Η ακροδεξιά που έχουμε είναι ναζί και όχι μια light ακροδεξιά τύπου Λεπέν. Δεν υπάρχει ναζί ιδεολόγος, αλλά ναζί εγκληματίας." Ευτυχώς στην Ελλάδα σε αντίθεση με άλλες χώρες υπάρχει "ισχυρή Αριστερά και μπορεί να δίνει μια δημοκρατική κατεύθυνση στην απογοήτευση που δημιουργεί η μνημονιακή πολιτική στη χώρα μας. Η ναζιστική δεξιά έχει σημαντική, αλλά έχει περιορισμένη λαϊκή απήχηση."

Τέλος σημείωσε ότι: "Οι ναζί είναι λαθρεπιβάτες της ανθρώπινης δυστυχίας. Ευτυχώς όμως στην Ελλάδα υπάρχει ισχυρό ανάχωμα αριστερής δημοκρατικής συνείδησης και παρέμβασης. Είναι πολύ σημαντικό και ας μην το εξομοιώνουν τόσο εύκολα με τη θεωρία των δύο άκρων".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)