to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:50 | 15.06.2020

Οικονομία

Νέος πρόεδρος του ΣΕΒ ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος

Τα μέλη του ΣΕΒ εξέλεξαν ως νέο πρόεδρο του Συνδέσμου τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, ο οποίος παραλαμβάνει τη σκυτάλη στην ηγεσία από τον Θεόδωρο Φέσσα (πρόεδρο του Ομίλου InfoQuest.), ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου επί τρεις συνεχείς θητείες (2014-2020)


Την εκλογή του «ισχυρού άνδρα» του ομίλου ΤΙΤΑΝ Δημήτρη Παπαλεξόπουλου στην προεδρία του ΣΕΒ επικύρωσαν τα μέλη του Συνδέσμου κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης σηματοδοτώντας έτσι την αλλαγή σελίδας στο κορυφαίο συνδικαλιστικό εργοδοτικό όργανο. 

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, όπως έχει αναρτηθεί στη σελίδα του ΣΕΒ:

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός  (Dipl. EL-Ing. ETH, 1985) στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο Ζυρίχης και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.,1987) στο Πανεπιστήμιο HARVARD των ΗΠΑ. Εργάσθηκε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων στην  McKinsey & Company Inc. στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Από το 1989 εργάστηκε στην ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ σε διάφορες οικονομικές θέσεις  και το 1996 ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος.

Είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ενώ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων (ERT).

Με βάση τις αρχαιρεσίες, τη θέση του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής θα αναλάβει ως νέο μέλος του ΔΣ ο Ευθύμιος Βιδάλης. Στη σημερινή γενική συνέλευση εξελέγησαν, επίσης, νέο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και νέο Γενικό Συμβούλιο.

Στο δεύτερο μέρος της γενικής συνέλευσης μίλησε στα μέλη του ΣΕΒ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Στις 19:30 (σήμερα, Δευτέρα 15/6), η απογευματινή εκδήλωση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου, περιλαμβάνει ομιλίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του νέου προέδρου του ΣΕΒ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)