to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:50 | 12.12.2017

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Η τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής δεν θα περάσει!

«Η επίθεση στη Σαλαμίνα είναι συνέχεια της προσπάθειας των φασιστών να ξανακερδίσουν τονδημόσιο χώρο και λόγο στην περιοχή - Η θέση όμως των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή και όχι στους δρόμους»


Όπως τονίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά:

«Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής σε αντιφασίστες, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στη Σαλαμίνα. Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, κατά την προσφιλή τους τακτική, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία τους στο κέντρο της Σαλαμίνας και επιχείρησαν να σπείρουν για άλλη μια φορά το φόβο και τον πανικό, κάνοντας γυαλιά καρφιά το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας και επιτιθέμενοι σε αντιφασίστες, μεταξύ των οποίων και μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.

Η επίθεση αυτή είναι συνέχεια της προσπάθειας των φασιστών να ξανακερδίσουν τον δημόσιο χώρο και λόγο στην περιοχή της Σαλαμίνας. Η θέση όμως των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή και όχι στους δρόμους.

Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να βρεθεί απέναντί τους πιο αποφασιστικά από ποτέ. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής και των πρακτικών της πρέπει να είναι καθολική, τόσο σε θεσμικό όσο και κινηματικό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο, προκαλεί πολλά ερωτηματικά η συνεχιζόμενη άρνηση της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας να συζητήσουν και να πάρουν σαφή θέση για το ζήτημα της δράσης των ταγμάτων εφόδου στην περιοχή, παρά τα επανειλημμένα σχετικά αιτήματα της οργάνωσής μας.

Καλούμε τις αντιφασιστικές συλλογικότητες της περιοχής, τους πολίτες και τη νεολαία που μάχονται για τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη, να καταδικάσουν και να περιθωριοποιήσουν την δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)