to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:34 | 06.12.2014

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας: Για ακόμα άλλη μια φορά οι δυνάμεις καταστολής προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν το κόσμο με το γνωστό τους χημικό πόλεμο

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας για τη πορεία στις 6/12/2014


Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να δείχνουν το ίδιο αδιάλλακτο πρόσωπο. Η νεολαία αντιμετωπίζει ακόμα τα αδιέξοδα της επισφάλειας της ανεργίας καθώς και τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Την ίδια στιγμή ο Ν. Ρωμανός δίνει αγώνα για το αυτονόητο δικαίωμα του να σπουδάσει, το οποίο του το στερεί η κυβέρνηση.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τη μεγαλειώδη κινητοποίηση που έλαβε χώρα το Σάββατο το μεσημέρι στο κέντρο της Πάτρας. Τα αγωνιζόμενα κομμάτια της νεολαίας και του κόσμου της Πάτρας κατέβηκαν στο δρόμο για να τιμήσουν τη μνήμη του Α Γρηγορόπουλου και για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του Ν. Ρωμανού στο δικαίωμα του για μόρφωση.

Για ακόμα άλλη μια φορά οι δυνάμεις καταστολής προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν το κόσμο με το γνωστό τους χημικό πόλεμο. Πέρα από τη συνολικότερη προσπάθεια τρομοκράτησης θέλουμε επιπλέον να καταγγείλουμε και τα εξής δύο περιστατικά. Τη ρίψη χημικών μέσα στο μπλοκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να το διαλύσουν θέτοντας σε κίνδυνο τη ασφάλεια των διαδηλωτών την προσαγωγή κομματικού μέλους του ΣΥΡΙΖΑ από τον διευθυντή της ασφάλειας καθώς και τη σύλληψη πέντε ακόμα διαδηλωτών.

Τις κινήσεις αυτές των αστυνομικών δυνάμεων (ειδικά λίγες μέρες και μετά από την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του πολίτη Β. Κικίλια) δεν τις θεωρούμε τυχαίες αλλά μεθοδευμένες που έχουν έχουν σαν σκοπό να τρομοκρατήσουν το κόσμο και να τον απωθήσουν από τις κινηματικές διαδικασίες, παρατείνοντας έτσι τη ζωή της κυβέρνησης.

Σαν Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δε πρόκειται να τρομοκρατηθούμε και θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους με όλους και όλες που πλήττονται από τις πολιτικές των τελευταίων ετών. Στόχος μας είναι μια άλλη κοινωνία με δημοκρατία και αξιοπρέπεια που δε θα στερεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση σε οποιοδήποτε πολίτη, μια κοινωνία χωρίς το φάντασμα της επισφάλειας και της ανεργίας.

6/12/2014

Το γραφείο τύπου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)