to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:33 | 08.10.2019

Πολιτική

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Η υπεράσπιση του ΚΕΘΕΑ είναι υπόθεση όλων μας

«Είμαστε με τους ανθρώπους της γενιάς μας που δίνουν άνιση μάχη με το χρόνο για μια ζωή με αξιοπρέπεια»


Αναλυτικά η ανακοίνωση-κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

«Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει στην συγκεντρωτική και αυταρχική κατεύθυνση που εφαρμόζει σε όλα τα κοινωνικά και πολιτικά πεδία η Νέα Δημοκρατία, προχωρώντας στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Ήδη από το 1983, το ΚΕΘΕΑ έχει αναπτύξει ένα πλατύ δίκτυο υπηρεσιών για χιλιάδες εξαρτημένα άτομα και για τις οικογένειές τους. Επί 36 συναπτά έτη, έχει διαμορφώσει ένα σύνολο προγραμμάτων θεραπείας, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην βελτίωση της ζωής των εξαρτημένων και στην απεμπλοκή τους από τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Η κυβέρνηση επιχειρεί, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, καταλύοντας έτσι την εσωτερική δημοκρατία του οργανισμού για χάρη της «εξυπηρέτησης» ημετέρων και με απώτερο σκοπό τον εξολοκλήρου έλεγχο και τη διαχείριση των κονδυλίων που λαμβάνει ετησίως ο οργανισμός, προχωρώντας έτσι σε μια καταφανώς σκανδαλώδη πρακτική.

Ούτε βήμα πίσω. Πρέπει το ΚΕΘΕΑ να συνεχίζει να δίνει την μάχη απέναντι στον χρόνο για την σωτηρία και την κοινωνική ένταξη χιλιάδων ανθρώπινων ζωών.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της αυταρχικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία καταλύεται το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ και προωθείται το πελατειακό κράτος.

Παλεύουμε για τη διεξαγωγή ενός ουσιαστικού διαλόγου για μια εθνική στρατηγική με σεβασμό στα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων και με σκοπό την ουσιαστική ενίσχυση των δωρεάν δημόσιων δομών απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης.

Είμαστε με τους ανθρώπους της γενιάς μας που δίνουν άνιση μάχη με το χρόνο για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρία που πραγματοποιείται την Τετάρτη 9/10, στις 12:00 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)