to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:26 | 22.02.2013

Πολιτική

Νεολαία ΣΥΝ: Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής

Όλοι και όλες την Κυριακή 24/02 στο συλλαλητήριο στη Μεγάλη Παναγιά


Eδώ και μήνες, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής δίνουν έναν όμορφο και δίκαιο αγώνα για την υπεράσπιση του τόπου τους και της ίδιας της ζωής τους. Οι χιλιάδες κάτοικοι των χωριών της περιοχής που δίνουν τον αγώνα έχουν απέναντι τους την κρατική καταστολή και την τρομοκρατία της Ελληνικός Χρυσός ενώ βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στο στόχαστρο από τους θιασώτες της «ανάπτυξης» και των «ξένων επενδύσεων», οι οποίοι σε συνεργασία με τα κυρίαρχα ΜΜΕ συκοφαντούν, ταυτίζουν το κίνημα με πρακτικές τυφλής βίας και σπέρνουν το διχασμό στην τοπική κοινωνία.

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες προσαγωγών κατοίκων της περιοχής, εισβολών της ασφάλειας σε σπίτια και καφενεία, λήψης αποτυπωμάτων, ακόμα και DNA, χωρίς καν να υπάρχουν κατηγορίες. Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση στοχοποίησης μιας ολόκληρης τοπικής κοινωνίας για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του γνωστού «εθνικού εργολάβου» και των Καναδών συνοδοιπόρων του.

Η απάντηση στην τρομοκράτηση και την καταστολή που οργιάζει τις τελευταίες μέρες στη Χαλκιδική, μετά την επίθεση αγνώστων στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός, είναι ο μαζικός, ειρηνικός και ανυποχώρητος αγώνας των κατοίκων της περιοχής αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας σε κάθε γωνιά της χώρας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς που στο όνομα της ανάπτυξης, ετοιμάζονται να σβήσουν από το χάρτη ολόκληρα χωριά και το ανεκτίμητης ιστορικής και περιβαλλοντικής αξίας δάσος των Σκουριών.
Όλοι και όλες να δώσουμε το παρών στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής που υφίστανται την κρατική καταστολή την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, 2013 στις 11.00 στην Μ. Παναγία Χαλκιδικής (προσυγκέντρωση 10.00 στην Ιερισσό). 

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής έχουν δίκιο και θα νικήσουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)