to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 07.06.2015

Διεθνή

Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας

Ανεβαίνει η ένταση στη Μέση Ανατολή. Η Ισραηλινή αεροπορία έπληξε στόχους στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα. Οι παλαιστίνιοι υποστηρίζουν ότι τζιχαντιστές προσπαθούν να προκαλέσουν πόλεμο.


Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς, η ισραηλινή αεροπορία έπληξε υποδομές που χρησιμοποιούνταν για την εκπαίδευση των μαχητών της Χαμάς.  Στην πόλη Άσκελον στο Νότιο Ισραήλ ακούστηκαν οι σειρήνες προειδοποίησης. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση " Ταξιαρχίες του Ομάρ", η οποία διασυνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος. Εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε ότι οι επιθέσεις διενεργούνται σε επίδειξη αλληλεγγύης στα μέλη της Χαμάς και στα μέλη της οργάνωσης που βρίσκονται σε ισραηλινές φυλακές. 

Η Χαμάς από την άλλη υποστηρίζει ότι οι τζιχαντιστές προσπαθούν να αναζοπυρώσουν τις συγκρούσεις στην περιοχή. Μάλιστα, η οργάνωση έχει καταδιώξει και σκοτώσει έναν ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης "Ταξιαρχίες του Ομάρ".  Ωστόσο, η απάντηση του Ισραήλ στους παλαιστινιακούς ισχυρισμούς ήταν ότι δεν θα λάβει υπόψιν του ποιοι ευθύνονται για τις εκτοξεύσεις ρουκετών από ελεγχόμενο από τη Χαμάς έδαφος.

Σε ανακοίνωση των τζιχαντιστών αναφέρεται ότι " Οι Εβραίοι δεν θα απολαύσουν ποτέ ασφάλεια όσο είναι ζωντανά τα μέλη της οργάνωσης". Το τελευταίο διάστημα σημειώνονται σποραδικές εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ  και εκφράζονται ανησυχίες για τον τερματισμό της εκεχειρίας που είχε συμφωνηθεί πέρυσι τον Αύγουστο και για επανέναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ της Χαμάς και του Εβραϊκού Κράτους.


 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)