to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:23 | 08.08.2015

Διεθνή

Συνολικά 12 οι νεκροί από την ομηρεία σε ξενοδοχείο στο Μάλι

Συνολικά 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις όμηροι και πέντε στρατιώτες, έχασαν τη ζωή τους κατά τη σύλληψη ομήρων από ισλαμιστές μαχητές στο ξενοδοχείο Byblos της πόλης Σεβαρέ, στο κεντρικό Μάλι, το οποίο χρησιμοποιεί το προσωπικό του ΟΗΕ, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μάλι.


Ενημέρωση 17:20

Συνολικά 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις όμηροι και πέντε στρατιώτες, έχασαν τη ζωή τους κατά τη σύλληψη ομήρων από ισλαμιστές μαχητές στο ξενοδοχείο Byblos της πόλης Σεβαρέ, στο κεντρικό Μάλι, το οποίο χρησιμοποιεί το προσωπικό του ΟΗΕ, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μαλί.

«Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε στους 12 -5 στρατιώτες, 4 τρομοκράτες και 3 όμηροι» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μπαμακό Σόγκελ Κοκάλα Μάιγκα.

Εκπρόσωπος του στρατού του διευκρίνισε ότι οι τρεις όμηροι που σκοτώθηκαν προέρχονταν από την Νότια Αφρική, την Ρωσία και την Ουκρανία.

Άλλοι τέσσερις ξένοι πολίτες απελευθερώθηκαν μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν οι ειδικές δυνάμεις του στρατού του Μάλι, τερματίζοντας την κατάσταση ομηρείας στο ξενοδοχείο, είχε ανακοινώσει νωρίτερα η αποστολή του ΟΗΕ στο Μαλί MINUSMA.

Αυτοί που απελευθερώθηκαν είναι τέσσερις εργαζόμενοι σε εταιρείες που έχουν σύμβαση με τον ΟΗΕ: δύο Νοτιοαφρικανοί, ένας Ρώσος και ένας Ουκρανός, είχε διευκρινίσει η εκπρόσωπος της αποστολής του ΟΗΕ στο Μαλί, Ράντια Ασούρι.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, επτά ύποπτοι συνελήφθησαν σε σχέση με την επίθεση αυτή.

Ενημερώσεις: 

Τέλος στην ομηρία που εκτυλίχθηκε από χθες το πρωί στο ξενοδοχείο Byblos της πόλης Σεβαρέ έδωσαν την νύχτα οι ειδικές δυνάμεις του στρατού του Μάλι, σε συνεργασία με τις γαλλικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το υπουργείο Άμυνας του Μάλι ανακοίνωσε ότι οι ειδικές δυνάμεις του στρατού και οι γαλλικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχείο και απελευθέρωσαν τέσσερις ομήρους, ενώ μέσα στους χώρους του κτηρίου βρέθηκαν τρία πτώματα.

Νωρίτερα:

Ο αξιωματούχος αποτελούσε μέρος της ειρηνευτικής ομάδας των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε και από επίσημα χείλη του οργανισμού, ο οποίος ωστόσο, δεν έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Μέχρι στιγμής, έχει ταυτοποιηθεί ο θάνατος οκτώ ατόμων, ενώ η ομηρεία εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο αριθμός των τρομοκρατών που βρίσκονται εντός του ξενοδοχείου αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε τέσσερις ή πέντε. Ο αριθμός των ομήρων είναι αδιευκρίνιστος.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες  «Ένας ορισμένος αριθμός» ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι απελευθερώθηκαν, ενώ πέντε ξένοι απομακρύνθηκαν από την πόλη, σύμφωνα με πηγές των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για επέμβαση των ειδικών δυνάμεων του στρατού του, η οποία επέτρεψε να απελευθερωθούν πολλοί όμηροι, ανάμεσά τους «πέντε ξένοι, οι οποίοι μεταφέρονται στο Μπαμακό». 

Περισσότερα εδώ: Μαλί: Ομηρεία με εφτά νεκρούς σε ξενοδοχείο

tags: ΟΗΕ, Μάλι

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)