to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:39 | 20.02.2024

Κοινωνία

«Νεκρώνει» το κέντρο της Αθήνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η προσυγκέντρωση των αγροτών είναι προγραμματισμένη για τις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας και στις 18:30 θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα - Διακοπές κυκλοφορίας και αντίστροφες ροές για να φτάσουν τα τρακτέρ από την Εθνική Οδό στο Σύνταγμα - Τι ισχύει για λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό και τραμ


Ολοένα και αυξάνονται οι αγρότες που καταφθάνουν στην πλατεία Συντάγματος ενόψει του παναγροτικού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένο για τις 18:30.

   Για το λόγο αυτό η Αστυνομία προχώρησε γύρω στις 3 το μεσημέρι της Τρίτης σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, από το ύψος της οδού Αθανάσιου Διάκου και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, στις 4.30 μ.μ., αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου και στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ αποδόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Αμερικής έως την πλατεία Ομονοίας.

Παράλληλα σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ αποδόθηκε στη κυκλοφορία η λεωφόρος Αθηνών.

Υπολογίζεται ότι η πομπή των αγροτικών οχημάτων θα φτάσει στο Σύνταγμα μετά τις 5.30 το απόγευμα, ωστόσο νωρίτερα θα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία αγρότες από όλη την Ελλάδα προκειμένου να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Μετά την άφιξη των αγροτικών οχημάτων και την παράταξή τους στην πλατεία Συντάγματος θα ακολουθήσουν ομιλίες αγροτικών στελεχών, ενώ σχεδιάζεται η παράδοση ψηφίσματος.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Αντίστοιχες τροποποιήσεις με βάση τα παραπάνω θα γίνουν στα δρομολόγια που εκτελούν σε αυτές τις οδούς και λεωφόρους τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Οι συρμοί του μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ δεν έχει μέχρι το πρωί της Τρίτης ανακοινωθεί ότι θα επηρεαστούν και θα κινηθούν κανονικά.

Συνεχής ενημέρωση για τις ισχύουσες κάθε φορά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρχει σε ειδικό μπάνερ στην ιστοσελίδα καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)