to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:53 | 08.01.2024

Κοινωνία

Νεκρό αγοράκι 4.5 μηνών από RSV και στρεπτόκοκκο στο Ιπποκράτειο

Ένα αγοράκι ηλικίας 4,5 ετών έχασε τη ζωή του προσβεβλημένο από ιό RSV και πυογόνο στρεπτόκοκκο, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παίδων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης - «Οι γονείς θα πρέπει να επισκέπτονται αμέσως τον γιατρό για να εξετάζει τα παιδιά και να μη γίνεται η διάγνωση τηλεφωνικά», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ


Το αγοράκι μεταφέρθηκε αρχικά το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου με κλινική εικόνα εμπύρετης βρογχιολίτιδας στο Κέντρο Υγείας Πρίνου στη Θάσο, όπου και αντιμετωπίσθηκε αρχικά. Λόγω επιδείνωσης της κλινικής εικόνας κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Καβάλας και λόγω περαιτέρω επιδείνωσης της γενικής κατάστασης με επιμονή του εμπύρετου, αναπνευστική δυσχέρεια και συνοδό αιμοδυναμική αστάθεια, οι γιατροί του νοσοκομείου Καβάλας προχώρησαν στη διασωλήνωση του μικρού παιδιού και στη διακομιδή του για περαιτέρω υποστήριξή του στη ΜΕΘ Παίδων του Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιπποκρατείου «το αγοράκι εισήχθη στις 7 Ιανουαρίου απογευματινές ώρες σε πολύ βαριά γενική κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και τη μέγιστη αναπνευστική και λοιπή υποστήριξη κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα.

Από ειδική μικροβιολογική εξέταση των βρογχικών εκκρίσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, προέκυψε θετικό αποτέλεσμα για RSV (αναπνευστικό συγκυτιακό ιό) καθώς και για πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes)».

Το ιατρικό ανακοινωθέν από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Άρρεν 4,5 ετών, μεταφέρθηκε από τους οικείους του στο κέντρο υγείας Πρίνου κατά τις βραδινές ώρες της 6ης Ιανουαρίου με κλινική εικόνα εμπύρετης βρογχιολίτιδας, όπου και αντιμετωπίστηκε αρχικά. Λόγω επιδείνωσης της κλινικής εικόνας κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο ΓΝ Καβάλας.

Λόγω περαιτέρω επιδείνωσης της γενικής κατάστασης με επιμονή του εμπύρετου, αναπνευστική δυσχέρεια και συνοδό αιμοδυναμική αστάθεια, αποφασίστηκε η διασωλήνωση του ασθενούς και η διακομιδή του για περαιτέρω υποστήριξή του στη ΜΕΘ Παίδων του Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο.

Ο ασθενής εισήχθη στις 7 Ιανουαρίου απογευματινές ώρες σε πολύ βαρειά γενική κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και τη μέγιστη αναπνευστική και λοιπή υποστήριξη κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα.

Από ειδική μικροβιολογική εξέταση των βρογχικών εκκρίσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, προέκυψε θετικό αποτέλεσμα για RSV(αναπνευστικό συγκυτιακό ιό) καθώς και για πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes). Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και τη συμπαράστασή μας στο βαρύ πένθος τους. Εκ της Διοικήσεως του Νοσοκομείου.

Την εκτίμησή του για τις συνθήκες θανάτου του 4χρονου έδωσε ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Επικοινώνησα με τους συνάδελφους, τους γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου της Καβάλας. Το παιδάκι, μου είπαν, είχε πυρετό στο σπίτι 2-3 μέρες. Πήγε στο κέντρο Υγείας το Σάββατο. Ο παιδίατρος εκεί επέμενε να μείνει στο κέντρο υγείας, του έδωσε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Επιδεινώθηκε η υγεία του. την επόμενη μέρα το πρωί, έφτασε στο νοσοκομείο, νοσηλεύτηκε, είχε ραγδαία επιδείνωση, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ το μεσημέρι στο Ιπποκράτειο και μετά από λίγες ώρες κατέληξε», είπε αρχικά.

Οι συνάδελφοι μου είπαν ότι το παιδί ήταν θετικό στον στρεπτόκοκκο αλλά δεν ο έχω επιβεβαιώσει. Σε πολλές περιπτώσεις λένε οι παιδίατροι ότι οι γονείς πρέπει να περιμένουν 2-3 μέρες αν το παιδί έχει πυρετό. Άλλες φορές βλέπουμε ότι αυτό είναι επικίνδυνο. Ως εκ τούτου, η συμβουλή μα είναι να επισκέπτονται οι γονείς αμέσως τον γιατρό και να κάνει εκτίμηση ο γιατρός δια ζώσης και όχι από το τηλέφωνο», συμπλήρωσε ο κ. Γιαννάκος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)