to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:43 | 07.04.2021

Πολιτική

Οι νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση Φουρθιώτη, τα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ και τα ανείσπρακτα 240.000 ευρώ

Τέλος στο παραμύθι Πελώνη δίνουν οι νέες αποκαλύψεις για τις πολλαπλές επισκέψεις του γνωστού τηλεπαρουσιαστή και μάνατζερ στο υπουργείο Εργασίας. Αιχμές Βρούτση για κυβερνητικούς χειρισμούς και ερωτηματικό για την επανείσπραξη του ποσού των 240.000 ευρώ. Στον εισαγγελέα αναγκάζεται να καταφύγει η κυβέρνηση - εκτός της διερεύνησης είναι η προστασία που παρείχε η ΕΛΑΣ. Τι απαντά ο παρουσιαστής για την επαγγελματική του ιδιότητα. «Γιατί τον κάλυπτε επί τέσσερις μήνες η κυβέρνηση», ρωτάει ο ΣΥΡΙΖΑ


Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κατόπιν εορτής καλεί τον εισαγγελέα για τον Μένιο Φουρθιώτη και ενώ θα κληθεί να απολογηθεί στη Βουλή τόσο για την υφαρπαγή δημοσίου χρήματος όσο και για την αστυνομική προστασία που του είχε διατεθεί, ο Γιάννης Βρούτσης προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις αλλά και σε αιχμές κατά της διαχείρισης από την κυβέρνηση.

Κάτι τέτοιο αποτελεί «άδειασμα» της κυβερνητικής γραμμής την οποία εξέφρασε τη Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση δεν είχε καμία επαφή με τον Μ. Φουρθιώτη.

Γ. Βρούτσης: Έως 240.000 από το Συν-Εργασία έχει λάβει ο παρουσιαστής

Όπως είπε ο πρώην υπουργός Εργασίας και  εκπρόσωπος της ΝΔ, ο Μένιος Φουρθιώτης εισέπραξε επί τρεις μήνες από το πρόγραμμα Συν-Εργασία, από 210.000 έως 240.000 ευρώ αφού ο μισθός που παρουσίαζε ήταν από 70.000 έως 80.000 ευρώ.

Στα σημεία που συνοψίζει η ΑΥΓΗ από την τηλεοπτική παρουσία του πρώην υπουργού Εργασίας στο OPEN, αναφέρεται ακόμα ότι ο παρουσιαστής δεν πήγε μια φορά αλλά πολλές φορές στο υπουργείο Εργασίας και απειλούσε τους υπαλλήλους μέχρι να φτάσει στο σημείο να μπουκάρει και στο υπουργικό γραφείο με μπράβους εκτοξεύοντας απειλές.

Όπως αποκάλυψε όταν οι αστυνομικοί του γραφείου του τον πέταξαν έξω από το υπουργείο, ο Μένιος Φουρθιώτης το ίδιο βράδυ στην εκπομπή του έκανε καταγγελία κατά του Γιάννη Βρούτση λέγοντας ότι έβαλε τους αστυνομικούς του να βιαιοπραγήσουν σε βάρος του.

Οι αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Στα επίμονα ερωτήματα για τον μετέπειτα χειρισμό του θέματος από την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι «η κυβέρνηση δια του Βρούτση ως υπουργού αντιμετώπισε το θέμα» της υφαρπαγής του δημοσίου χρήματος από τον Μένιο Φουρθιώτη.  Μη αναφέροντας, όμως, καθόλου την επόμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας μετά τον ανασχηματισμό και την έξοδό του από την κυβέρνηση.

Ο Γιάννης Βρούτσης επεφύλαξε ακόμα μια σοβαρή αιχμή στο ερώτημα εάν τα χρήματα που εισέπραξε ο Φουρθιώτης έχουν ζητηθεί πίσω λέγοντας ότι αυτή είναι μια διαδικασία που θα πρέπει να κινήσει η επόμενη από εκείνον ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Και επεσήμανε ακόμα ότι «Μέσα σε μια κυβέρνηση παρεισφρύουν και πρόσωπα που μπορεί να μην είναι και της απόλυτης σωστής διαχείρισης».

Διαβάστε επίσης:

Μήνυση κατά Φουρθιώτη από την ΕΣΗΕΑ για την πλαστή ταυτότητα - Στο Πειθαρχικό η υπόθεση Παλαιτσάκη

Ν. Κακλαμάνης: «Ορθώς έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα Φουρθιώτη στη Βουλή»

Στο ΣτΕ ο Μένιος Φουρθιώτης για την μείωση της ασφαλείας του

Στρίβειν δια του… εισαγγελέως το Μέγαρο Μαξίμου

Σε μία αμυντική κίνηση, για να βγει από την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει μετά την χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων για τη  δραστηριότητα του Μένιου Φουρθιώτη, το Μέγαρο Μαξίμου διέρρευσε ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει στον εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές η κυβέρνηση θα ζητήσει πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Η διερεύνηση αφορά την προσπάθεια του κ. Φουρθιώτη να αποσπάσει χρήματα από το πρόγραμμα Συν-Εργασία που αποκάλυψε με τις δηλώσεις του στο Documento ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης καθώς και διάφορες καταγγελίες για απάτες σε βάρος πολιτών μέσα από τις τηλεοπτικές του εκπομπές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για το σκέλος αυτό των δραστηριοτήτων του τηλεπαρουσιαστή έχει ήδη παρέμβει εισαγγελέας.

Ερώτημα αποτελεί το εάν θα αποδοθούν ευθύνες για την αστυνομική προστασία

Σύμφωνα με το σχόλιο του Documento: Εκείνο που μένει εκτός της διερεύνησης είναι η προστασία που παρείχε η ΕΛ.ΑΣ στον κ. Φουρθιώτη. Για ποιο λόγο του είχε παρασχεθεί η «καταχρηστική» όπως αναγνώρισε, εμμέσως πλην σαφώς, η κυβερνητική εκπρόσωπος αστυνομική φύλαξη και οι ενδεχόμενες σχέσεις του με την ηγεσία της Αστυνομίας ή με κυκλώματα αστυνομικών. Σύμφωνα με κάποιες διαρροές η αστυνομική προστασία αφαιρέθηκε από τον κ. Φουρθιώτη μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού. Οι πληροφορίες πάντως δεν αναφέρουν αν ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες.

Υπ. Εργασίας: Στην εισαγγελέα τα στοιχεία για τον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, διαβιβάστηκαν στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών υπό τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Τι απαντά ο παρουσιαστής για την επαγγελματική του ιδιότητα

Δελτίο τύπου προς όλα τα ΜΜΕ εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης ο παρουσιαστής δίνοντας τη δική του «επίσημη απάντηση», όπως υποστηρίζει, σχετικά με τις σχέσεις του με τον επιχειρηματία Φίλιππο Βρυώνη. Η ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ημέρες έχει εξαπολυθεί ένας ανηλεής πόλεμος σε βάρος μου με πληθώρα δημοσιευμάτων και αναρτήσεων.

Προ πάσης έτερης αναφοράς, δέον να επισημανθεί ότι είναι αν μη τι άλλο εύλογη η αντίδραση του κοινού , καθώς με την μεθοδευμένη παραπληροφόρηση που έχει λάβει χώρα και μάλιστα με μαζικό τρόπο, προσδίδεται η ψευδής εικόνα επί διαφόρων και διαφορετικών θεμάτων.

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, οφείλω να επισημάνω τα εξής:

Α) Εκτός της ιδιότητας του δημοσιογράφου και παρουσιαστή εργάζομαι στην ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής η οποία συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό με τον τίτλο «EPSILON», παράλληλα είμαι πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ραδιοφωνικού σταθμού με τον τίτλο «PARTY FM» και της εφημερίδας «AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ».

Β) Ότι αφορά τα θέματα της αστυνομικής φρούρησης μου έχει ήδη εκδοθεί ανακοίνωση από τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου ενώ η υπόθεση αυτή εκκρεμεί Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας

Γ) Για όλα τα υπόλοιπα τόσο επί διαφόρων όσο και επί διαφορετικών θεμάτων και σε συνδυασμό με  την επίσης παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων  πληροφοριών , τον λόγο έχει η Ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη στην οποία έχω προσφύγει και εμπιστεύομαι απόλυτα.

Δ) Το μόνο που με συνδέει επαγγελματικά με τον επιχειρηματία κ. Φίλιππο Βρυώνη είναι η συνεργασία μου με ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής στην οποία είμαι εργαζόμενος και η οποία συνεργάζεται αποκλειστικά για την παραγωγή της ανεξάρτητης συγκεκριμένης εκπομπής μου με την εταιρεία φορέα του σταθμού EPSILON , στην οποία συμμετέχει μετοχικά ο κ. Φίλιππος Βρυώνης.

Δηλώνω ρητώς ότι δεν συμμετέχω σε καμία εταιρεία και δεν συνδέομαι επιχειρηματικά και με καμία ιδιότητα με τον κ. Φίλιππο Βρυώνη , και ασφαλώς ούτε ο κ. Βρυώνης συνδέεται επιχειρηματικά μαζί μου.

Και για όλα τα υπόλοιπα τόσο επί διαφόρων όσο και επί διαφορετικών θεμάτων δημοσιευμάτων και αναρτήσεων συνεντεύξεων – δηλώσεων - πολιτικών αναρτήσεων και σε συνδυασμό με την επίσης παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων  πληροφοριών καθώς και για τα όσα επιπλέον έχουν δει το φως της δημοσιότητας και με συνδέουν με τον κ. Φίλιππο Βρυώνη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
 

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί η κυβέρνηση κάλυπτε για 4 μήνες την απάτη 200.000 ευρώ του κ. Φουρθιώτη;

Για «κόλαφο» κάνει λόγο η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τις αποκαλύψεις του Γιάννη Βρούτση. Μάλιστα θέτει και ερωτήματα, ως προς το γιατί μόλις σήμερα προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών, αλλά και «τι συνδέει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τον εν λόγω κύριο;»

Αναλυτικά:

«Οι νέες αποκαλύψεις του κ. Βρούτση για την υπόθεση Φουρθιώτη αποτελούν κόλαφο για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Γνώριζαν από τον Δεκέμβριο πως ο συγκεκριμένος κύριος είχε εισπράξει με απάτη πάνω από 200.000 ευρώ από το Δημόσιο, αλλά προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη μόλις σήμερα, με καθυστέρηση 4 μηνών και μόνο αφού πρώτα αποκαλύφθηκε η απάτη. Για 4 μήνες, αντί προσφυγής στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είχε αναθέσει σε μισό αστυνομικό τμήμα τη φύλαξη του κ. Φουρθιώτη.

Τα ερωτήματα λοιπόν είναι απλά:

Γιατί τον κάλυπταν 4 μήνες και δεν προσέφυγε το Υπουργείο Εργασίας αμέσως στη Δικαιοσύνη για την επιστροφή των χρημάτων;

Με τι πλάτες ο συγκεκριμένος κύριος απειλεί υπουργούς της κυβέρνησης;

Τελικά, τι συνδέει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τον εν λόγω κύριο;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)