to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:35 | 20.04.2015

Διεθνή

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο: Βυθίστηκαν ακόμα δύο σκάφη με μετανάστες

Έκληση κινδύνου από δύο σκάφη που βυθίστηκαν μεταφέροντας 300 και 150-200 μετανάστες αντίστοιχα. Mέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 20 νεκρούς. Τα πλοιάρια έπλεαν σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Μεσογείου. Η ακριβής τοποθεσία δεν έχει γίνει γνωστή ενώ για βοήθεια έσπευσαν εμπορικά πλοία. .


 

Νεότερη ενημέρωση: 


17.03 Αυτή την στιγμή παραχωρεί συνέντευξη Τύπου ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι έχουν εκπέμψει SOS δύο πλεούμενα στη Μεσόγειο, όπου οι ναυτικές δυνάμεις προσπαθούν να τα εντοπίσουν. Ειδικότερα στο ένα καράβι επιβαίνουν 300 μετανάστες και στο άλλο 100 με 150. 
 

Ένα από τα δύο πλοιάρια που βρίσκεται σε κίνδυνο είναι ένα φουσκωτό και βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Λιβύης με 100-150 ανθρώπους, ενώ στην άλλη μεγαλύτερη βάρκα επιβαίνουν περίπου 300, σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό.

Ο ίδιος επανέλαβε την έκκληση που είχε απευθύνει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σχετικά με τη σύγκληση μιας έκτακτης συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση.


 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρχαν τρία σκάφη τα οποία έπλεαν το ένα κοντά στο άλλο, ωστόσο η ακριβής τους θέση δεν έχει γίνει γνωστή.

Ο  Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης  έχει επικοινωνήσει με τις ακτοφυλακές των πλησιέστερων χωρών, οι οποίες ωστόσο αδυνατούν να εξασφαλίσουν τη διάσωση των επιβαινόντων, λόγω της αντιμετώπισης του ναυαγίου έτερου πλοιαρίου με μετανάστες, την Κυριακή, στα ανοικτά της Λιβύης.

Στην περιοχή θα γίνει προσπάθεια να μεταβούν εμπορικά πλοία.

Έκληση κινδύνου από σκάφος που βυθίζεται μεταφέροντας 300 μετανάστες στην Μεσόγειο αναφέρει το BBC. Mέχρι στιγμής οι νεκροί έχουν φτάσει τους 20.
 


 

Χάρτης μεταναστευτικής ροής

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)