to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:35 | 26.10.2012

Πολιτισμός

Νέα, σινεφίλ εποχή για το «Τιτάνια»

Σημείο αναφοράς για τους σινεφίλ της Αθήνας φιλοδοξεί να αναδειχθεί τους επόμενους μήνες το «Τιτάνια» της οδού Θεμιοστοκλέους προς την Πανεπιστημίου, καθώς από την αρχή της νέας σεζόν στο «τιμόνι» του προγραμματισμού της κεντρικής αθηναϊκής αίθουσας βρίσκεται η εναλλακτική εταιρεία διανομής «New Star».


Σημείο αναφοράς για τους σινεφίλ της Αθήνας φιλοδοξεί να αναδειχθεί τους επόμενους μήνες το «Τιτάνια» της οδού Θεμιοστοκλέους προς την Πανεπιστημίου, καθώς από την αρχή της νέας σεζόν στο «τιμόνι» του προγραμματισμού της κεντρικής αθηναϊκής αίθουσας βρίσκεται η εναλλακτική εταιρεία διανομής «New Star».

Αυτό δεν σημαίνει μόνο ποιοτικές επιλογές στις ταινίες πρώτης διανομής, αλλά ένα πυκνό πρόγραμμα από άλλες παραγωγές με έντονο σινεφίλ χαρακτήρα. «Αυτό που διαπιστώσαμε», μας εξηγεί ο κ. Βελισσάριος Κοσσυβάκης της «New Star», «είναι ότι από την Αθήνα λείπει ένα artplex, ένα συγκρότημα αιθουσών με καλλιτεχνικό προσανατολισμό. Από τη στιγμή που δεν μπορούσαμε να έχουμε κάτι ανάλογο σκεφθήκαμε να μετατρέψουμε το “Τιτάνια” σε ένα είδος artplex ακόμα κι αν η αίθουσα είναι μόνο μία». Ετσι, ακόμα και μια καθημερινή, ο υποψήφιος θεατής έχει στη διάθεσή του δύο και τρεις διαφορετικές ταινίες, όπως συμβαίνει σήμερα, για παράδειγμα. Ο κορμός του προγραμματισμού θα είναι ταινίες πρώτης προβολής με τη διαφορά ότι θα εμπλουτίζονται από άλλες παραγωγές διαφορετικής καταγωγής. «Μιλάμε για ντοκιμαντέρ, ταινίες ειδικού ενδιαφέροντος, φεστιβαλικές, επιλογές από τον κλασικό και τον βωβό κινηματογράφο».

Κι αν αναρωτιέστε πότε θα υπάρχει χρόνος για όλα αυτά, από τον Νοέμβριο το «Τιτάνια» θα ξεκινάει τις προβολές του από τις 12 το μεσημέρι. «Σήμερα, όπως λειτουργεί μια συμβατική αίθουσα, προβλέπονται 21 παραστάσεις της ταινίας πρώτης προβολής. Εμείς λέμε ότι 14 είναι αρκετές», σημειώνει ο κ. Κοσσυβάκης. «Κι επιπλέον εμείς επιμηκύνουμε το πρόγραμμα». Ο στόχος είναι ευδιάκριτος: από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ το «Τιτάνια» να ταυτιστεί στο υποσυνείδητο των Αθηναίων με μια σταθερή πηγή κινηματογραφικής απόλαυσης. Εκτός από τα φεστιβάλ και τις ρετροσπεκτίβες, κάθε εβδομάδα θα υπάρχει ένα μίνι αφιέρωμα σε ένα σκηνοθέτη με προβολές τριών σημαντικών ταινιών του.

Εισιτήριο 5 ευρώ

Το «Τιτάνια», στις «εκβολές» της οδού Θεμιστοκλέους προς την Πανεπιστημίου, είναι μια μεσαίου μεγέθους αίθουσα με 210 καθίσματα. Ρωτάμε τον κ. Κοσσυβάκη αν η ευρύτερη περιοχή μπορεί να υποστηρίξει το εγχείρημα. «Η Ομόνοια έχει ηρεμήσει, δεν είναι αυτό το χάλι που ξέραμε. Η πρόσβαση πολύ εύκολη. Ανοίγουν νέες επιχειρήσεις και φυσικά είμαστε πολύ κοντά σε περιοχές με πολλή νεολαία, το Πολυτεχνείο, τα Εξάρχεια, την Κάνιγγος». Και κάτι όχι λιγότερο σημαντικό. Το «Τιτάνια» έχει σήμερα το φθηνότερο εισιτήριο στο κέντρο της Αθήνας με μόλις 5 ευρώ, ενώ έχει καθιερώσει και εισιτήριο για ανέργους (στα 3 ευρώ).


Του Δημητρη Pηγοπουλου

Πηγή: Καθημερινή


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)