to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:19 | 28.06.2023

Κοινωνία

Νέα κτηνωδία στη Ζάκυνθο: Συνελήφθη ο άνδρας που έσερνε το σκύλο του με το αμάξι

Συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης ο άνδρας που οδηγούσε το αυτοκίνητο. Τη νέα, σοκαριστική, υπόθεση κακοποίησης ζώου έφερε στο φως ο «Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων». Είναι, μάλιστα, η δεύτερη που απασχολεί την τοπική κοινωνία μέσα σε λίγες μέρες.


Συνελήφθη ο άνδρας που βασάνισε τον σκύλο του στη Ζάκυνθο σέρνοντας τον με το αυτοκίνητο στην άσφαλτο, με το ζώο να μεταφέρεται από το σπίτι του δράστη σε κτηνιατρείο.

Ο συλληφθείς φέρεται να έσερνε με το αυτοκίνητό του σκύλο που ήταν δεμένος με σύρμα στο πίσω μέρος του ΙΧ, σε κεντρικό δρόμου του νησιού.

Ο δράστης συνελήφθη και καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ. Αναμένεται η ποινική διαδικασία.

Το ζώο μεταφέρθηκε από το σπίτι του δράστη στο Αργάσι, στην κτηνίατρο του δήμου. Αναμένεται να αξιολογηθεί η κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με τον φιλοζωικό όμιλο «Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων» - ο οποίος δημοσίευσε βίντεο από το περιστατικό που προκαλεί αποτροπιασμό - διερχόμενοι οδηγοί έκαναν νόημα στον οδηγό ο οποίος σταμάτησε και έβαλε «ξανά το σκυλί μέσα στο πορτ μπαγκαζ χωρίς καν να δει αν είναι τραυματισμένο».

Όπως αναφέρει ο όμιλος έχει στείλει όλα τα στοιχεία που διαθέτει στις αρμόδιες αρχές και αναμένει τις ενέργειές τους.

«Μόλις λίγες μέρες μετά τη κατσικουλα που έσερνε αυτοκίνητο, έχουμε και άλλο περιστατικό. Λάβαμε σήμερα αυτό το βίντεο... έγινε χθες,27 Ιουνίου,λίγο μετά τη διασταύρωση του κόμβου Πάστρα. Περίπου στις 15.00. Το σκυλί το είχε λέει στο πορτ-μπαγκάζ και του έπεσε...δεμένο με σύρμα...άλλοι οδηγοί του κάνανε νόημα να σταματήσει, το έκανε και κατέβηκε. Πέταξε ξανά το σκυλί μέσα στο πορτ-μπαγκάζ χωρίς καν να δει αν είναι τραυματισμένο. Έχουμε στείλει όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε στις Αρμόδιες Αρχές και αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες τους.  Παρακαλούμε αν υπάρχουν και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες να καταθέσουν το περιστατικό στην αστυνομία» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανάρτηση.

Αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση κακοποίησης ζώου στην Ζάκυνθο που έρχεται στο φως μέσα σε λίγες μέρες, αφού είχε προηγηθεί περιστατικό με άντρα που έσερνε με το αυτοκίνητό του μια κατσικούλα. Για το σοκαριστικό συμβάν σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 63χρονου Ζακυνθινού, για παράβαση της Νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων.

Είχε προηγηθεί καταγγελία  από φιλοζωικές και βίντεο που τράβηξε και δημοσίευσε τουρίστας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και ακολούθησε αστυνομική έρευνα, κατά την οποία ταυτοποιήθηκε ο δράστης.

Νότης Μηταράκης: Συνελήφθη ο δράστης, τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται αποδεκτές   

«Τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές δεν γίνονται αποδεκτές», υπογραμμίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης σε ανάρτηση του στα social media, με την οποία πήρε θέση για το αποτρόπαιο περιστατικό κακοποίησης ζώου στην Ζάκυνθο και την σύλληψη του δράστη από την ΕΛ.ΑΣ..

Το περιστατικό βγήκε στο φως από βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δείχνει τον δράστη να σέρνει έναν σκύλο με το αυτοκίνητο του, δεμένο με σύρμα στον κοτσαδόρο.

Το νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου βγήκε στο φως της δημοσιότητας από άλλον οδηγό, ο οποίος σταμάτησε το δράστη, ενώ ενημερώθηκε η αστυνομία, που προχώρησε στην σύλληψη του.

Ο κ. Μηταράκης στην ανάρτηση του αναφέρει:

«Με άμεσες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας ο δράστης έχει ήδη συλληφθεί και θα του επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές. Τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται αποδεκτές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)