to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:05 | 30.09.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Νέα εμπόδια στη δίκη για τα εκατομμύρια του Alter που κατέληξαν στις τσέπες μετόχων

Διακόπηκε (για τις 25 Οκτωβρίου), πριν καλά καλά ξεκινήσει, η δίκη των Κ.Γιαννίκου και Θ.Αθανασούλη για τις ύποπτες συναλλαγές μέσω δικών τους off-shore και του καναλιού Alter, που οδήγησαν μεγάλα ποσά στους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς.


Αρχικά η εκδίκαση διακόπηκε λόγω ενστάσεων της υπεράσπισης και στη συνέχεια «μπήκε σφήνα» άλλη υπόθεση (που αφορά τα πεπραγμένα στο ΚΕΕΛΠΝΟ) με αποτέλεσμα να είναι πιθανή η αναβολή της δίκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες αφορούν το αδίκημα της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. 

Οπως έγραφε η Αυγή όταν ασκήθηκε η δίωξη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών για τα πεπραγμένα στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, αυτή έγινε «με παραγγελία για διενέργεια κύριας ανάκρισης για απάτη, από την οποία η ζημία που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, τελεσθείσα από υπαίτιους οι οποίοι διαπράττουν απάτες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια».

«Σε βάρος των πρώην μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού Alter Κ. Γιαννίκου και Θ. Αθανασούλη, η κύρια ανάκριση διερευνά κακούργημα, καθώς η Δικαιοσύνη, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, εντόπισε εικονικές συναλλαγές ύψους 8 εκατομμυρίων του τηλεοπτικού σταθμού με εξωχώριες εταιρείες, το ρευστό από τις οποίες δεν φέρεται να κατέληξε σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων.

Μέσα από τις συναλλαγές οι εισαγγελείς φέρονται να εντόπισαν σημαντικότατα στοιχεία, καθώς από την επεξεργασία στοιχείων που συγκεντρώθηκαν μέσω δικαστικής συνδρομής διαπιστώθηκε ότι μέρος των πιο πάνω χρημάτων κατέληξε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κύκλου των κατηγορουμένων».

tags: alter

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)