to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:44 | 06.06.2023

Διεθνή

Νέα έφοδος της βελγικής αστυνομίας στα γραφεία των ευρωβουλευτών Κοτσολίνο και Ταραμπέλα

Σύμφωνα με το ANSA, συνεργάτες του Αντρέα Κοτσολίνο ανακρίνονται. Ο Ταραμπέλα αποφυλακίσθηκε στις 9 Μαϊου ενώ ο Κοτσολίνο βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό στην Νάπολη.


Βέλγοι αστυνομικοί με πολιτικά, παρουσία του ανακριτή Μισέλ Κλεζ, πραγματοποίησαν σήμερα νέα έφοδο στα γραφεία του Ιταλού ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο και του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο Κατάργκεϊτ, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Ο Έρικ φαν Ντόισε, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου, επιβεβαίωσε ότι οι νέες έφοδοι πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στο κοινοβούλιο. Οι αρχές κατηγόρησαν και τους δύο ευρωβουλευτές ότι συνδέονται με φερόμενο κύκλωμα δωροδοκίας που εμπλέκει χώρες όπως το Κατάρ και το Μαρόκο.

Επιστροφή στα καθήκοντα

Ο Ταραμπέλα επανήλθε πρόσφατα στα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής αφού πέρασε μήνες στη φυλακή και κατ’ οίκον περιορισμό μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου του τρέχοντος έτους. Το γραφείο του, το οποίο σφραγίστηκε από την αστυνομία μαζί με του Κοτσολίνο τον Φεβρουάριο, άνοιξε τώρα ξανά για να του επιτρέψει να εκτελέσει το κοινοβουλευτικό του έργο. Ο Κοτσολίνο, ωστόσο, έχει ασκήσει έφεση για την έκδοσή του στο Βέλγιο από την Ιταλία και το γραφείο του παρέμεινε σφραγισμένο μετά τις νέες εφόδους την Τρίτη.

Και οι δύο ευρωβουλευτές εκδιώχθηκαν από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών μετά τη σύλληψή τους και διατήρησαν το τεκμήριο της αθωότητάς τους καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών.

Κόντρα στη δυναμική

Η εξέλιξη ήρθε σε μια στιγμή που η δυναμική φαινόταν να εξαντλείται από την έρευνα του Qatargate, με όλους τους κύριους ύποπτους, εκτός από τον Κοτσολίνο και τον φερόμενο ως αρχηγό Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, να ελευθερώνονται από τη φυλακή και τον κατ’ οίκον περιορισμό. Η άλλη ευρωβουλεύτρια που κατηγορείται για διαφθορά στο σκάνδαλο, η Εύα Καϊλή, επιχειρεί να κάνει μια απίθανη πολιτική επιστροφή.

Η υπηρεσία Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου αρνήθηκε να σχολιάσει τις επιδρομές, σημειώνοντας μόνο ότι «συνεργάζεται πλήρως με τις δικαστικές αρχές».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)