to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:15 | 27.06.2017

Διεθνή

«Νέα Αριστερά», η ονομασία της ΚΟ των Σοσιαλιστών - Επικεφαλής των βουλευτών της «Ανυπότακτης Γαλλίας» ο Μελανσόν

Στην ονομασία της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, «Νέα Αριστερά», δεν υπάρχει πλέον καμιά αναφορά στον σοσιαλισμό. Εν τω μεταξύ, ο Μελανσόν ανακοίνωσε την εκλογή του επικεφαλής των βουλευτών της Ανυπότακτης Γαλλίας


Οι βουλευτές του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) επέλεξαν δια ψηφοφορίας να ονομάσουν την ομάδα τους στην Εθνοσυνέλευση «Νέα Αριστερά», ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρός τους, ο Ολιβιέ Φορ, μια ονομασία στην οποία, για πρώτη φορά από το 1958, δεν γίνεται αναφορά στον σοσιαλισμό.

«Έπειτα από ψηφοφορία της κοινοβουλευτικής ομάδας μας σήμερα το πρωί, επιλέξαμε να ονομαστούμε Νέα Αριστερά», ανακοίνωσε ο Φορ σε συνέντευξη Τύπου.

«Είμαστε αριστεροί και ταυτόχρονα πιστεύουμε στην ανάγκη να ανανεωθούμε», εξήγησε υπογραμμίζοντας πως η λέξη «σοσιαλισμός» θα είναι παρούσα «στην πολιτική δήλωση της ομάδας».

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια τόσο μικρή ομάδα, συνεπώς αυτό δείχνει τη βούλησή μας να είμαστε σε μια ανοικτή διαδικασία ανοικοδόμησης», πρόσθεσε.

Η ομάδα αυτή θα περιλαμβάνει περίπου 30 βουλευτές και ο ακριβής αριθμός τους θα γίνει γνωστός απόψε.

Εξάλλου ο Ζαν-Λικ Μελανσόν ανακοίνωσε σήμερα, έπειτα από μυστική ψηφοφορία, την «ομόφωνη» εκλογή του στην προεδρία της ομάδας των 17 βουλευτών της Ανυπότακτης Γαλλίας (LFI), θέση για την οποία ήταν ο μόνος υποψήφιος.

Καθώς τον ρωτούσαν αν εξελέγη πρόεδρος της ομάδας του LFI, ο βουλευτής αυτός της περιφέρειας Μπους-ντι-Ρον απάντησε χαμογελώντας στους δημοσιογράφους: «Ψηφίσαμε μυστικά και εξελέγην (...) Ήταν ομόφωνο», πρόσθεσε ο 65χρονος Μελανσόν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)