to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:28 | 16.12.2020

Κοινωνία

Νέα 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΠ συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις που προωθεί η εργοδοσία


Oι εργαζόμενοι στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες προχωρούν σε νέα 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή, 17 και 18 Δεκεμβρίου, αντιστεκόμενοι στο μεγάλο αριθμό απολύσεων που έχουν σχεδιαστεί στο τέλος Δεκεμβρίου, εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης με τις ανάγκες υποστήριξης των προσφύγων να είναι αυξημένες.

Πρόκειται για συνέχιση των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενάντια στις απολύσεις που προωθεί η διοίκηση του ΕΣΠ και την μη καταβολή αποζημιώσεων σε εργαζόμενους που χάνουν την δουλειά τους, καθώς, όπως αναφέρουν, ο εργοδότης δεν αναγνωρίζει τον πραγματικό χρόνο προϋπηρεσίας.

Εκφράζουν παράλληλα θλίψη για την απαξίωση του έργου τους εκ μέρους της οργάνωσης, που δεν αντέδρασε στα αιτήματα της απεργίας την περασμένη εβδομάδα, ευχαριστώντας παράλληλα την αλληλεγγύη σωματείων, συναδέλφων και προσφύγων, όπως και την ανταπόκριση του Τύπου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΕΣΠ:

«Οι εργαζόμενοι στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες απεργήσαμε στις 10 και 11 Δεκεμβρίου επειδή πολλοί από εμάς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με απολύσεις στο τέλος του μήνα. Κάποιοι από εμάς δεν θα λάβουμε ούτε αποζημίωση απόλυσης, καθώς ο εργοδότης μας δεν αναγνωρίζει τον πραγματικό χρόνο προϋπηρεσίας μας. Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας και ενώ οι ανάγκες υποστήριξης των προσφύγων κάθε άλλο παρά έχουν μειωθεί.

Ευχαριστούμε θερμά για την αλληλεγγύη τους τα σωματεία εργαζομένων, τους συναδέλφους εργαζόμενους στο προσφυγικό, τους δημοσιογράφους και κυρίως του ίδιους τους πρόσφυγες που στάθηκαν στο πλευρό μας, παρά την προσωρινή παύση της παροχής υπηρεσιών εκ μέρους μας.

Το ίδιο το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ωστόσο ουδόλως αντέδρασε στα αιτήματα μας.

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απαξίωση του έργου μας, αντιστεκόμαστε στις απολύσεις και συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις προκηρύσσοντας νέα 48ωρη απεργία στις 17 και 18 Δεκεμβρίου.

Καμία απόλυση στο ΕΣΠ.

Αναγνώριση του πραγματικού καθεστώτος εργασίας.

Καταβολή αποζημιώσεων με αναγνώριση κάθε ημέρας εργασίας στο ΕΣΠ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)