to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:07 | 07.06.2012

left.gr

Οικονομία

ΝΔ : Από την τρομοκρατία στα ψέματα και πάλι πίσω

Η Νέα Δημοκρατία, για ακόμη μια εκλογική αναμέτρηση μένει πιστή στον εκβιασμό του ελληνικού λαού με ψέματα και υποκρισία.


Οι καιροί αλλάζουν γρήγορα. Πέρυσι το καλοκαίρι (δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος) ο κ. Σαμαράς υποδυόμενος ακόμα τον αντιμνημονιακό μας πληροφορούσε πως το δίλημμα «Μεσοπρόθεσμο ή χάος» ήταν ψεύτικο και εκβιαστικό. Από τότε όμως, πολύ νερό κύλησε στo αυλάκι. Η ΝΔ έχει αναλάβει το μεγαλύτερο μερίδιο από την προπαγάνδα του φόβου, διακηρύσσοντας πως οποιαδήποτε καταγγελία του Μνημονίου θα οδηγήσει αυτομάτως σε έξοδο από το ευρώ. 
 
 
Το επιχείρημα πάντως της ΝΔ είναι αυτο-υπονομευόμενο από την ίδια τη βάση του. Λέει ο αρχηγός της ΝΔ: «αν η Ελλάδα κατήγγελλε μονομερώς το Μνημόνιο , δεν θα έλεγχε η ίδια τι θα γινόταν αμέσως μετά! Ούτε οι Βρυξέλλες, ούτε οι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα μπορούσαν να ελέγξουν τι θα ακολουθούσε. Θα ξεσπούσε τέτοιο χάος στις αγορές, όπου καθένας θα έτρεχε να σώσει τον εαυτό του.» Συγχαρητήρια στα τζιμάνια της ΝΔ. Βλέπουν το βασικό όπλο διαπραγμάτευσης της Ελλάδας και αντί να το αξιοποιήσουν, το αντιμετωπίζουν ως κίνδυνο. Αυτή η πιθανή γενικευμένη αναταραχή είναι ένα δυνάμει ισχυρότατο χαρτί στα χέρια μιας κυβέρνησης έτοιμης να διαπραγματευτεί ουσιαστικά. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως οι παγκόσμιες αγορές και όλες οι ξένες κυβερνήσεις (ευρωπαϊκές και γενικότερα) είναι έτοιμες να αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει, ακόμα και αν αυτό σημάνει την έλευση του Αρμαγεδδόνος. 
 
Η αισχρότητα μάλιστα της ΝΔ έφτασε μέχρι του σημείου να γυρίσει μια γκρίζα διαφήμιση στην οποία παιδάκια δημοτικού ρωτάνε με πόνο ψυχής το δάσκαλο γιατί η Ελλάδα δεν είναι στη ζώνη του ευρώ. Βέβαια, ο δάσκαλος πληρώνεται με 700 ευρώ μικτά, τα σχολεία δεν έχουν βιβλία και παιδιά λιποθυμούν από την ασιτία, αλλά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τη ΝΔ. 
 
Η ΝΔ, βέβαια, δικαίως κάνει τα στραβά μάτια σε αυτή την κατάσταση. Γιατί αν (παρ’ ελπίδα) κυβερνά την Ελλάδα από τις 18 Ιούνη η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί. Η ΝΔ είναι απόλυτα προσηλωμένη στις μνημονιακές πολιτικές. Όσο και να βαφτίζεις τη λιτότατα «ανάπτυξη», οι περικοπές δημοσίων δαπανών, η συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, ο περαιτέρω περιορισμός της φορολόγησης των μεγάλων επιχειρήσεων και τα κάθε είδους προνόμια είναι οι βασικοί άξονες του μνημονίου. Ο κύριος Σαμαράς καθόλου δεν αμφισβητεί αυτές τις γενικές κατευθύνσεις. Βέβαια, αυτές είναι πολιτικές που διογκώνουν το χρέος και το έλλειμμα και μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια εκτός ευρώ, αλλά ο δάσκαλος παραλείπει να το πει αυτό στα τρομοκρατημένα παιδάκια της διαφήμισης. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)