to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:08 | 07.06.2016

Πολιτική

ΝΔ: Αναγκαία η ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος

«Ελπίζουμε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το θέμα με την απαραίτητη σοβαρότητα και να μην επιδοθεί σε μια άσκηση συνταγματικού λαϊκισμού», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Η ΝΔ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι η ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος είναι αναγκαία και πως αυτό κατέστησε σαφές στον πρωθυπουργό στην πρώτη τους συνάντηση τον Ιανουάριο, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης και γι' αυτό πρότεινε να εκκινήσει άμεσα η διαδικασία.

 «Μετά από πεντάμηνη καθυστέρηση, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ανοίξει τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση. Ελπίζουμε να αντιμετωπίσει το θέμα με την απαραίτητη σοβαρότητα και να μην επιδοθεί σε μια άσκηση συνταγματικού λαϊκισμού», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θυμίζουμε ότι η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε στο briefing της Τρίτης ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καταθέσει σε δημόσιο διάλογο τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος, στις 25 Ιουλίου, επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην χώρα.

Όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος:

Η πρόσκληση στο διάλογο θα αφορά τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου αλλά κυρίως την κοινωνία και τους πολίτες. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο διάλογος αυτός να γίνει σε έκταση και βάθος, ώστε να προετοιμάσει τις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται το πολιτικό μας σύστημα. Αλλαγές που θα κατοχυρώνουν την εμβάθυνση της Δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της συμμετοχής.

Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό η κυβέρνηση θα καταθέσει σύντομα την πρότασή της στο θέμα του εκλογικού νόμου, που συνδέεται άμεσα με τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Στόχος μας είναι να υπάρξει ειλικρινής διάλογος και η ευρύτατη δυνατή συναίνεση, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και στην κοινωνία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)