to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Νάξος: Χωματερές γύρω από τον υγροβιότοπο

Παρά τις επισημάνσεις, τις καταγγελίες και τα φωτορεπορτάζ που επί χρόνια καυτηριάζουν την ανεπίτρεπτη ρίψη μπάζων μέσα και περιμετρικά του υγροβιότοπου της Νάξου, κάποιοι συνεχίζουν να πράττουν το ίδιο γιατί έτσι τους αρέσει και κυρίως... τους βολεύει! Ιδιαίτερα δε κάθε χρόνο τέτοια εποχή που οι συντηρήσεις και ανακαινίσεις κτηρίων είναι στο ζενίθ λόγω της τουριστικής περιόδου που ακολουθεί, οι εν λόγω ενέργειες πολλαπλασιάζονται, δημιουργώντας μικρές ή μεγαλύτερες χωματερές γύρω από τον υγροβιότοπο και όχι μόνο!


Η Προστασία Άγριας Ζωής στη Νάξο φωτογράφισε αυτή τη φορά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από ανάλογες ενέργειες ασυνείδητων στον υγροβιότοπο προς την πλευρά της Αγίας Άννας.

Είναι αδιανόητο αυτές οι ενέργειες να συνεχίζονται σε ένα νησί που μεταξύ άλλων ξεχωρίζει και για τη σπουδαιότητα του περιβαλλοντικού πλούτου που διαθέτει και που θα έπρεπε πλέον μετά από τόσα χρόνια κάτοικοι και επαγγελματίες να τον προστατεύουν και όχι να τον μολύνουν.



Τα είδη των πουλιών που περνούν κάθε χρόνο από τον υγροβιότοπο της Νάξου δεν είναι λίγα.



Η κατάσταση όμως συνεχίζει να είναι η ίδια κάθε χρόνο. Οι πινακίδες απαγόρευσης ρίψης μπάζων δεν πτοούν όσους θεωρούν "ευκολία" την εναπόθεση των υλικών δίπλα στον υγροβιότοπο, αλλά και μέσα σε αυτόν.





Οι αρμόδιες αρχές αδυνατούν να παρέμβουν αποτελεσματικά, κυρίως μέσα από συνεχή ενημέρωση που θα έπρεπε να αποτελούσε εδώ και χρόνια πάγια πολιτική κι έτσι ο υγροβιότοπος της Νάξου έχει αφεθεί στο  έλεος των ασυνείδητων!



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)