to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:59 | 15.02.2019

Αυτοδιοίκηση

Νάσος Ηλιόπουλος: Η Αθήνα έχει ταλαιπωρηθεί από ανθρώπους που ήταν πολύ κοντά στην Πλατεία Συντάγματος και πολύ μακριά από τις γειτονιές

Συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο SPUTNIK (sputniknews.gr) παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος.


Ο Νάσος Ηλιόπουλος μεταξύ άλλων, ανέπτυξε και το πρόγραμμα της “Ανοιχτής Πόλης”, για την επόμενη μέρα ως Δήμαρχος της Αθήνας.

«Είμαι ένας άνθρωπος που αναλαμβάνει την ευθύνη, μου αρέσει η ευθύνη. Ο λόγος για τον οποίο θέλω να εκλεγώ σε αυτή τη μάχη δήμαρχος Αθηναίων είναι γιατί, όπως είπα πριν, εδώ έχω μεγαλώσει, την αγαπάω αυτή την πόλη, έχω ζήσει τα αδιέξοδά της αλλά ξέρω ότι η Αθήνα είναι μια πόλη με πολύ μεγάλες δυνατότητες. Την ίδια στιγμή μου είναι πολύ τιμιτικό και ευχάριστο να θες να ανταποκριθείς σε ένα αίσθημα που παίρνεις από ανθρώπους που έχεις μεγαλώσει μαζί, που λένε ότι δεν είχαν φανταστεί ποτέ ότι θα μπορούσε ένα παιδί που έχει μεγαλώσει στον Άγιο Νικόλα να γίνει δήμαρχος της Αθήνας. Νομίζω ότι είναι μια ωραία μάχη και με πολύ μεγάλη χαρά θα τη δώσω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος, συνεχίζοντας: «Όταν ανέλαβα την Επιθεώρηση Εργασίας, πάλι υπήρχε μια συζήτηση ότι "είναι μικρός, δεν ξέρει, τι πάει να κάνει στην Επιθεώρηση Εργασίας". Και αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι είχα τη χαρά να δουλέψω με μία ομάδα που έχει αφήσει πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα και στο κομμάτι της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας και στη δουλειά που έκανα στο υπουργείο Εργασίας»

Ερωτόμενος για το ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης, ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης είναι η αίσθηση που έχουν οι άνθρωποι αυτής της πόλης ότι τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν».

Μεταξύ άλλων ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε:

Κοινωνική πολιτική

«Αν μιλάμε για μια πόλη που έχει ζήσει την κρίση, πρέπει να έχεις κοινωνική πολιτική. Η Αθήνα είναι μια πόλη που ακόμα βλέπεις τις πληγές της κρίσης».

Ποιότητα ζωής

«Η αίσθηση που παίρνεις από όλες τις γειτονιές είναι ότι η Αθήνα είναι μια πόλη βρώμικη, είναι μια πόλη με παρατημένο το πράσινο, είναι μια πόλη όπου τα πεζοδρόμια είναι επικίνδυνα και παράγουν αποκλεισμούς».

Πολιτισμός

«Χωρίς πολιτισμό δεν μπορείς να μιλήσεις για την Αθήνα. Είναι παραδοσιακά στοιχείο της ταυτότητάς της. Ο πολιτισμός είναι κάτι δυναμικό, δεν πρέπει να μένουμε απλά στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό».

Ασφάλεια

«Αν έχεις μια πόλη με φοβισμένους ανθρώπους, έχεις μια πόλη στην οποία δεν υπάρχει δημοκρατία. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να φοβάται να κυκλοφορήσει στην πόλη του, να φοβάται να ζει στην πόλη του».

Δημοκρατία

«Αν δεν επανέλθει μια δημοκρατική κανονικότητα στην Αθήνα, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ξεπεράσει την κρίση».

AIRBNB

«Είναι κάτι που το έχει αντιμετωπίσει η υπόλοιπη Ευρώπη, άρα έχεις παραδείγματα από τα οποία μπορείς να μάθεις. Παραδείγματα από τη Βαρκελώνη, από το Άμστερνταμ, από το Βερολίνο. Να συνεννοηθούμε στο εξής: Βασικό κομμάτι της δουλειάς του δήμου είναι η υπεράσπιση του δικαιώματος στην κατοικία. Έτσι όπως εξελίσσεται η βραχυχρόνια μίσθωση, στην πραγματικότητα έχουμε ένα τεράστιο παιχνίδι real estate, δηλαδή δεν είναι ένας κάτοικος που μπορεί να έχει ένα διαμέρισμα που να το βγαλε για κάποιες μέρες και να συμπλήρωσε ένα εισόδημα, το οποίο μπορεί να λειτουργεί. Έχουμε μεγάλους παίκτες που μπορεί να αγοράζουν ολόκληρα κτίρια, και να βγάζουν ολόκληρο κτίριο ξαφνικά σε βραχυχρόνια μίσθωση».

Κυκλοφοριακό, πάρκινγκ και μέσα μεταφοράς

«Χωρίς ενίσχυση των μέσων μεταφοράς δεν μπορείς να αποσυμφορήσεις το πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Προφανώς και χρειάζεται να υπάρχουν δημοτικά πάρκινγκ. Ο δήμος έχει σήμερα ένα πολύ σοβαρό κτιριακό απόθεμα, και με ελεύθερους χώρους και με κτίρια, όπου θα μπορούσε και μια μελέτη για δημοτικούς χώρους πάρκινγκ να προχωρήσει και να δημιουργηθούν τέτοια εργαλεία»

Δημοτική αστυνομία

«Η δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να γίνει ένας κατασταλτικός μηχανισμός. Προεκλογικά θα ακουστούν διάφορα και ήδη έχουν ακουστεί ιδέες, όπως μετατροπή της δημοτικής αστυνομίας σε έναν κατασταλτικό μηχανισμό για να επέμβει σε περιοχές ή σε πεδία που υπάρχουν ζητήματα. Η δημοτική αστυνομία πρέπει να είναι ένα εργαλείο για τον δήμο, για την προστασία του δημόσιου χώρου»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)