to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:25 | 10.02.2019

Πολιτική

Ν. Ξυδάκης: Υπάρχει ακούσια κι εκούσια υποκρισία στην κριτική για τις μετακινήσεις βουλευτών

Για υποκριτική στάση όσων κατακρίνουν βουλευτές που στηρίζουν με την ψήφο τους κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Βουλευτής της Β΄ Αθηνών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, στην εκπομπή «Τώρα… ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη στο OPEN TV.


«Είμαστε, άραγε, κατάπληκτοι, που γίνονται ανακατατάξεις; Έχουν φύγει δεκάδες βουλευτές που έχουν πάει σε άλλα κόμματα. Υπάρχει ένα είδος ακούσιας ή και εκούσιας υποκρισίας στην αντιμετώπιση του ζητήματος. Ήταν όλα αυτά τα χρόνια της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας όλα αρμονικά και ωραία και ρυθμισμένα; Η Δημοκρατία έχει φουρτούνες και ασυμμετρίες. Πώς εξελέγη ο κ. Σαρτζετάκης, πώς έπεσε η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου που είχε το 44%;  Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης  κυβερνούσε με τον Θ. Κατσίκη, πατέρα του σημερινού βουλευτή, που την ημέρα των εκλογών υφερπάγη από τον Κ. Στεφανόπουλο. Σας θυμίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης έστησε ένα ειδικό δικαστήριο κι έκανε τρεις εκλογές για να γίνει Πρωθυπουργός. Και ο λεγόμενος «Καλπογιάννης» υπήρξε... Να μην εκπλησσόμαστε. Να μην κάνουμε ότι πέσαμε από τα σύννεφα. Μην ξεχνάτε ότι η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Η πολιτική πρακτική πλέον συμπεριλαμβάνει διεθνώς κυβερνήσεις συνεργασίας ή ad hoc συμπλεύσεις πολιτικών σχηματισμών για μεγάλα ζητήματα. Ο κόσμος έχει αλλάξει. Η Πορτογαλία και η Ισπανία έτσι κυβερνώνται, με ψήφους και από άλλα κόμματα. Ο προϋπολογισμός του Σάντσεθ στην Ισπανία που έδινε έμφαση σε πολιτικές δημοσιονομικής επέκτασης πέρασε με τους ψήφους των Ποδέμος».

 

Τέλος αναφερόμενος ο Ν. Ξυδάκης στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και τα όσα σημειώνει ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του στον Τύπο πρόσθεσε: «Με τους ΑΝΕΛ συμπορευτήκαμε όσο έπρεπε να συμπορευτούμε. Υπήρχε το μήνυμα της τακτικής συνεργασίας για το μνημόνιο. Τέλειωσε το μνημόνιο, οπότε έληξε η συνθήκη. Έγινε μια κυβερνητική συνεργασία στις αρχές του 2015 που ανανεώθηκε με συγκεκριμένη ατζέντα τον Οκτώβρη του 2015. Πήγαμε εκεί μέχρι που μπορούσαμε να πάμε και μας χώρισε η συμφωνία των Πρεσπών». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)