to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:12 | 20.10.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ν. Ξυδάκης: Το παιχνίδι είναι στα χέρια μας, πλέον περιμένουμε τα πρώτα σημάδια

Η πολιτική δεν «κλείνει» τις δουλειές, αλλά δημιουργεί το κλίμα, μετά και τις επαφές στις ΗΠΑ το παιχνίδι είναι σε μεγάλο βαθμό στα δικά μας χέρια και τους επόμενους αρκετούς μήνες θα πρέπει να αναμένουμε τα πρώτα σημάδια στις επενδύσεις, το πολιτικό κλίμα, τη στάση του ΔΝΤ και αλλού, εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


«Δεν είναι σύνηθες, τον πρώτο χρόνο μίας προεδρίας στο Λευκό Οίκο, να πηγαίνει εκεί πρωθυπουργός, είναι μία πρωτιά ... Οι ευκαιρίες που ανοίγονται είναι πολλές, αναβαθμίζεται διπλωματικά η Ελλάδα», είπε ο κ. Ξυδάκης.

Επίσης, «σε μία γεωπολιτική συγκυρία με μεγάλη ένταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη δική της θέση, να προβάλει ως πυλώνας ασφάλειας που εγγυάται τους εμπορικούς και ενεργειακούς δρόμους στην περιοχή και να πάρει κάποια ανταλλάγματα».

«Οι καθεαυτώ ελληνοαμερικανικές σχέσεις -και στον τομέα του αμυντικού σχεδιασμού, αλλά και στις επιχειρηματικές συνεργασίες με τη μορφή αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα- είναι αυτό που φαίνεται να ενδιαφέρει περισσότερο στην παρούσα φάση», συνέχισε ο ίδιος.

Πρόσθεσε επίσης ότι «η αμυντική βελτίωση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την αμερικανική τεχνογνωσία και συνεργασία, επίσης, δεν είναι δευτερεύουας σημασίας -μπορεί να είναι και το πρώτο που απασχολεί την κοινή γνώμη ... Η αναβάθμιση της ελληνικής αεροπορίας, τεχνικά και λογικά φαίνεται εντελώς απαραίτητη. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί ... δεν νομίζω ότι θα φτάσει καν τα κεφάλαια που έχουν ανακοινωθεί ... πάντα ανακοινώνεται ένα πλαφόν».

Ο κ. Ξυδάκης σημείωσε επίσης ότι «καλό ακούγεται το νέο για το διμερές κλιμάκιο εμπειρογνωμώνων, την task force μεταξύ των δύο υπουργών Οικονομίας, του Γουίλμπουρ Ρος και του Δημήτρη Παπαδημητρίου, για να προβάλει και παρακολουθήσει επενδύσεις  ... το ενδιαφέρον τους εστιάζεται κυρίως στα ενεργειακά και δευτερευόντως στα logistics, τις μεταφορές και τον τουρισμό».

«Η πολιτική δεν «κλείνει» δουλειές, αλλά δημιουργεί το κλίμα και εκφράζει μία βούληση. Πρέπει και από τη δική μας μεριά να επιδειχθεί μία διάθεση παρακολούθησης, μία συνέχεια στις τόσες πολλές επαφές που έγιναν και διαχρονικά γίνονται ... πρέπει να είμαστε δίπλα σε ό,τι ξεκινάει», υπογράμμισε στη συνέχεια.

«Σε μεγάλο βαθμό, το παιχνίδι είναι στα δικά μας χέρια. Τους επόμενους αρκετούς μήνες, θα πρέπει να αναμένουμε κάποια πρώτα σημάδια, επενδυτικά και άλλα, στο πολιτικό κλίμα, στη στάση του ΔΝΤ» και αλλού, όπως προέβλεψε.

Ακούστε στο Κόκκινο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)