to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:49 | 08.03.2018

Πολιτική

Ν. Βούτσης κατά Ν. Μιχαλολιάκου: Σπέρνει μίσος, δηλητήριο, διχασμό (βίντεο)

Έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής για την επανάληψη των κατηγοριών περί Τούρκων βουλευτών από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής


«Έχετε περάσει κατά πολύ τα σύνορα του μίσους και του διχασμού που σπέρνετε με τις ομιλίες σας» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης απευθυνόμενος σε υψηλούς τόνους στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο που επανέλαβε από το βήμα της Βουλής τις κατηγορίες περί Τούρκων βουλευτών. 

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε: «Ήλπιζα ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής σήμερα δεν θα κάλυπτε αυτά που ακούστηκαν δύο φορές στο ελληνικό κοινοβούλιο και που θα απασχολήσουν στην ειδική συνεδρίαση της Τετάρτης και την Ολομέλεια της Βουλής. Οι εκφράσεις περί πρακτόρων Βουλευτών κι άλλα πράγματα που ακούστηκαν μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Δυστυχώς όμως ο λόγος του , κι αναφέρομαι μόνο σε αυτό το ζήτημα δεν κάνω κανενός άλλου είδους αντιπαράθεση, ήταν πάρα πολύ σαφής και σπέρνει μίσος, δηλητήριο, διχασμό και υποψία για Έλληνες βουλευτές. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, όλες τις δεκαετίες όσο κι αν ανατρέξετε στα πρακτικά. Κανένας Έλληνας βουλευτής δεν μπορεί να καλείται να δηλώσει στην ελληνική Βουλή αν πατρίδα του είναι η Ελλάδα ή αν πιστεύει κάπου άλλου ή αν έχει οποιαδήποτε άλλη πατρίδα. Διότι οι Έλληνες βουλευτές εκλέγονται και μερικοί εξ αυτών, μάλιστα, συνάδελφοι οι οποίοι είναι μουσουλμάνοι πολίτες, Έλληνες βουλευτές από τη δεκαετία του ’90, έχουν εκλεγεί τέσσερις και πέντε φορές σε πλήρη γνώση και αρμονία με το ελληνικό Σύνταγμα, τους ελληνικούς νόμους, τον εκλογικό νόμο και την πλήρη λαϊκή συγκατάθεση των Ελλήνων πολιτών που ζουν εκεί και πιστεύουν ό,τι πιστεύουν. Ουδείς έχει το δικαίωμα να τους ζητάει αυτή τη δήλωση και τη μαρτυρία μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Λυπάμαι πάρα πολύ, διότι σας λέω θεωρήσαμε, αλλά βεβαίως θα τα συζητήσει η Βουλή την Τετάρτη, άκρως ακρότητες οι οποίες δεν ελέγχθησαν, μάλιστα,  κατά τη διάρκεια κάποιας όξυνσης, αλλά ήταν προφανώς προσχεδιασμένες, δύο φορές και στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια όπου ακούστηκαν τα περί Τούρκων πρακτόρων. Πρέπει να αντιληφθείτε ότι έχετε περάσει κατά πολύ τα σύνορα, όχι απλά της δεοντολογίας ή της κοινοβουλευτικής ευπρέπειας ή του πολιτικού διαλόγου, έχετε περάσει κατά πολύ τα σύνορα του μίσους και του διχασμού που σπέρνετε με τις ομιλίες σας. Και αυτό θέλω να  να σας το επισημάνω ευθύτατα».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)