to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:23 | 06.05.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Η κυβέρνηση αυτή, νομοθετεί σαν κυβέρνηση κυρίαρχου κράτους, αξιοπρέπειας και ελπίδας (βίντεο)

«Η κυβέρνηση αυτή, νομοθετεί σαν κυβέρνηση κυρίαρχου κράτους, σαν κυβέρνηση αξιοπρέπειας, ελπίδας, με πολύ μεγάλες δυσκολίες, για την ανάκτηση δικαιωμάτων του ελληνικού λαού» τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Οπως σημείωσε ο Ν. Βούτσης, η ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου αποτελεί «μια μέρα δημοκρατίας για τη χώρα και την κοινωνία. Είναι μια μέρα στην οποία προσβλέπουν χιλιάδες άνθρωποι, χιλιάδες οικογένειες για την αποκατάσταση του δίκιου τους, της ζωής τους, της αξιοπρέπειάς τους».

Με βάση τους περιορισμούς της δημοσιονομικής δυνατότητας της χώρας οι τροπολογίες που κατατέθηκαν αποτελούν ένα «πολύ μικρό μέρος, για την αποκατάσταση ενός μικρού, έστω, μέρους όσων είχαν σφόδρα αδικηθεί στο όνομα των πελατειακών σχέσεων, τις οποίες έστηναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέναντι σε ανθρώπους τους οποίους κυριολεκτικά έριχναν στο περιθώριο της οικονομίας, της κοινωνίας και της ζωής, με τρομακτικές αδικίες».

Αναφέρθηκε στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς, όπου βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησης «βρέθηκαν κοντά στους ανθρώπους –γυναίκες και άντρες- που έμειναν όρθιοι, επιβίωσαν μετά από αυτή τη λαίλαπα που οφειλόταν κυριολεκτικά σ' ένα πολιτικό και κοινωνικό μίσος προς τις πιο αδύναμες και ευπαθείς κατηγορίες πολιτών αυτής της χώρας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις».

Απευθυνόμενος στον κ. Αθανασίου δήλωσε ότι «δεν θέσαμε και δεν δεχθήκαμε να θέσουμε στους θεσμούς, στην Ελλάδα, στο εξωτερικό ή οπουδήποτε, για συζήτηση αυτό το νομοσχέδιο, ούτε για ένα λεπτό. Αν έχετε οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή εκτίμηση, θα παρακαλούσα πολύ να την καταθέσετε από αυτό το Βήμα, για να μην λέμε λόγια του αέρα».

Επ' αυτού πρόσθεσε «Δεν δεχόμαστε επ' αυτού καμία διάψευση, παρότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας προ δεκαπενθημέρου είχε προβλέψει,ότι αυτό το νομοσχέδιο θα θεωρηθεί από τους θεσμούς μονομερής ενέργεια και ενδεχομένως θα μπλοκαριστεί».

Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)