to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:07 | 01.04.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Δεν πρέπει να αθωώνεται η πολύ κακή πολιτική της Ε.Ε. στο προσφυγικό

«Όποιος έχει να καταθέσει οποιοδήποτε ντοκουμέντο, έστω και ενός ευρωπαϊκού κόμματος, που να προειδοποιεί και να εκτιμά ότι εντός του 2015 θα διαμορφωθεί αυτή η κατάσταση, να το καταθέσει και να γίνει εκτίμηση ευθυνών. Αν δεν υπάρχει, που δεν υπάρχει, να πάμε όλοι μαζί να εκτιμήσουμε τις πραγματικές αιτίες και τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν», υπογράμμισε ο Ν. Βούτσης


Την ευθύνη της «πολύ κακής πολιτικής της Ε.Ε.» στην αδυναμία αντιμετώπισης του προσφυγικού, η οποία «δεν πρέπει να αθωώνεται συλλήβδην», ανέδειξε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που γίνεται στη Βουλή για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο.

«Όποιος έχει να καταθέσει οποιοδήποτε ντοκουμέντο, έστω και ενός ευρωπαϊκού κόμματος, που να προειδοποιεί και να εκτιμά ότι εντός του 2015 θα διαμορφωθεί αυτή η κατάσταση, να το καταθέσει και να γίνει εκτίμηση ευθυνών. Αν δεν υπάρχει, που δεν υπάρχει, να πάμε όλοι μαζί να εκτιμήσουμε τις πραγματικές αιτίες και τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν», υπογράμμισε ο Ν. Βούτσης και αναρωτήθηκε γιατί «επανέρχεται το αφήγημα ότι φταίει η ελληνική κυβέρνηση και οι ιδεοληψίες της αριστεράς γιατί οι πρόσφυγες έφτασαν τους 800.000».

Έχοντας γνώση του προβλήματος, αφού το διαχειρίσθηκε έως τον Σεπτέμβριο του 2015 ως υπουργός Εσωτερικών, ο Ν. Βούτσης προκάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να υπάρξει και να κατατεθεί οποιοδήποτε έγγραφο από το τέλος του 2014 έως και τον Ιούνιο του 2015 είτε του επιτρόπου Αβραμόπουλου είτε από άλλη χώρα σε αλλεπάλληλες έκτακτες συνόδους στις οποίες ο Τσίπρας εισήγαγε το δόγμα της ευρωπαϊκής ευθύνης. Από καμία πλευρά, της Ε.Ε., διεθνών οργανισμών, πρεσβειών, κρατών δεν είχε επισημανθεί συνολικά ότι θα έφτανε σε αυτό το νούμερο η εισροή πέραν μίας αύξησης που είχε εκτιμηθεί (από 74.000 εισροές το 2014 στους 120.000 το 2015). Όλοι μιλούσαν γι' αυτό το μέγεθος των εισροών και η προετοιμασία ήταν γι' αυτού του τύπου τις ροές που θα αντιμετωπίζοντας από τις υφιστάμενες ροές».

«Από πουθενά δεν προέκυπτε το νούμερο αυτό. Από πού προέκυψε; Γίνανε κάποια γεγονότα. Πότε καταλήφθηκε το Χαλέπι και η Παλμύρα; Το ξεχάσαμε; Πότε δημιουργήθηκαν οι νέες προσφυγικές ροές; Ολόκληρη η αστική τάξη της Συρίας, αλλά και του Ιράκ, λόγω της επέλασης του ISIS μετακινήθηκε. Δείτε το χάρτη των στρατιωτικών επιχειρήσεων που άλλαζε, τις σκηνές του πολέμου, την αύξηση των τρομοκρατικών χτυπημάτων. Είναι η πολιτική των ανοικτών θυρών του ΣΥΡΙΖΑ που δημιούργησε το πρόβλημα;», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, υπενθυμίζοντας ότι τα προοδευτικά ευρωπαϊκά κόμματα στήριξαν την προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα να μην υπάρχει η Ευρώπη – φρούριο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)