to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:28 | 10.10.2014

Πολιτική

Ν. Βαλαβάνη στη Βουλή: Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε έναν πολυπολικό κόσμο (βίντεο)

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ως αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του λαού και της πατρίδας με μία ενεργητική και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική στο σημερινό πολυπολικό κόσμο, με σταθερές και ισότιμες σχέσεις με τις χώρες BRICS και ιδιαίτερα τη Ρωσία και την Κϊνα»


Η Νάντια Βαλαβάνη, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, αναφέρθηκε στην «δοκιμασία του ανθρώπινου πολιτισμού στο Κομπάνι» και στη στάση της Τουρκίας που ασχολείται με την κυπριακή ΑΟΖ και ανέχεται τη γενοκτονία των Κούρδων. Επέκρινε την απαράδεχτη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη δημιουργία ενός κανονιστικού πλαισίου για την αναδιάρθρωση δημοσίου χρέους.

Έκανε αναφορά στην αμφισβήτηση της άτεγκτης δημοσιονομικής πειθαρχίας από πολλές πλευρές την ώρα που η μνημονιακή συγκυβέρνηση, δια στόματος Χαρδούβελη, κάνει συστάσεις στη γαλλική κυβέρνηση και ταυτίζεται με τη γραμμή ενός ιδιόμορφου ψυχρού οικονομικού πολέμου στην Ευρώπη. Αναφέρθηκε και στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που βύθισαν τις ελληνικές εξαγωγές και οδηγούν στην καταστροφή πολλούς αγρότες ενώ προϊόντα νέων χωρών παίρνουν τη θέση των ελληνικών. 

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, πολλές χώρες, όπως η Φινλανδία, δεν ακολούθησαν την πολιτική των κυρώσεων επικαλούμενες λόγους εθνικού συμφέροντος. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ως αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του λαού και της πατρίδας με μία ενεργητική και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική στο σημερινό πολυπολικό κόσμο, με σταθερές και ισότιμες σχέσεις με τις χώρες BRICS και πρώτα απ' όλα με την Κίνα και τη Ρωσία, θα αντικαταστήσει τη μη διπλωματία με την ουσιαστική διπλωματία, στηρίζοντας επίσης την Κυπριακή Δημοκρατία. Έκλεισε με αναφορά στην παρουσία του Αλ. Τσίπρα σε διεθνή fora, παρουσία που προωθεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)