to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:04 | 05.05.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ν. Σαντορινιός: Το ζητούμενο για μας είναι ο κόσμος να έχει δουλειά

«Είναι μια δύσκολη, αλλά ισορροπημένη συμφωνία», εκτίμησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός μιλώντας στην εκπομπή «Δύο Ξένοι Στην Ίδια Πόλη» με τον Γιώργο Τραπεζιώτη και τον Προκόπη Αγγελόπουλο. «Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης από εδώ και πέρα είναι να αλλάξουμε το κλίμα στην πραγματική οικονομία, να αποκαταστήσουμε το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και αξιοκρατίας».


 

Ο κ. Σαντορινιός τόνισε πως η κυβέρνηση έχει «σηκώσει τα μανίκια» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πετύχει τον στόχο για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. «Ορίζοντας για εμάς είναι το καλοκαίρι του 2018, όπου τον Αύγουστο θα ολοκληρωθεί το ελληνικό πρόγραμμα επιτροπείας. Έχοντας εξασφαλίσει ρύθμιση του χρέους μαζί με τις επιδοτήσεις που προβλέπονται στα αντίμετρα που προτείνει η κυβέρνηση, τότε το κλίμα θα είναι τελείως διαφορετικό τόσο σε οικονομικό , όσο και σε πολιτικό επίπεδο και αυτό, πιστεύω, θα αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις», υπογράμμισε.

Για την ρύθμιση του χρέους

«Η Ελλάδα έχει κάνει με το παραπάνω αυτά που έπρεπε να κάνει. Τώρα οι δανειστές οφείλουν να τιμήσουν την συμφωνία. Κανείς δεν θέλει να χαθεί το κλίμα σταθερότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία που έχει διαμορφωθεί», σημείωσε ο Υφυπουργός, συμπληρώνοντας ότι «ίσως ο κ. Μητσοτάκης και κάποιοι κύκλοι στην Ευρώπη να επιθυμούν το αντίθετο, όμως η συντριπτική πλειοψηφία δεν το θέλει».

Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και τα υδατοδρόμια

«Το νομοσχέδιο πολύ σύντομα θα κατατεθεί στις επιτροπές της βουλής, έπειτα θα πάρει και τον δρόμο προς την ολομέλεια, σχολίασε ο κ. Σαντορινιός. Όσον αφορά τα υδατοδρόμια, ο Υφυπουργός εκτίμησε ότι «η ευρωπαϊκή επιτροπή είχε θέσει κάποια ζητήματα ασφάλειας τα οποία επεξεργστήκαμε και θεωρώ ότι και το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια σύντομα θα πάρει το δρόμο προς την βουλή», κατέληξε.


Π.Τ.Κ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)