to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:03 | 31.05.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ν. Σαντορινιός: Η ΝΔ αντί να κατηγορεί αυτούς που δημιουργούν αναχώματα για το χρέος, κατηγορεί την κυβέρνηση

«Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να έχουμε λύση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος» δήλωσε μιλώντας Στο Κόκκινο ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.


«Αυτή τη στιγμή είναι περισσότεροι οι παίκτες που θέλουν λύση στο πρόβλημα, ώστε να έχουμε μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Σιγά σιγά αυτοί που δε θέλουν λύση απομονώνονται από το σύνολο των διεθνών παικτών» εκτίμησε ο κ. Σαντορινιός, ενώ τόνισε πως «Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να έχουμε λύση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, «Η απομείωση του χρέους είναι εθνική υπόθεση, γιατί αφορά το σύνολο της χώρας, και όχι μόνο την κυβέρνηση. Όσο περισσότερες προσεγγίσεις και συναινέσεις υπάρξουν σε αυτό το θέμα, τόσο καλύτερο για τη θέση της χώρας στο διεθνές πολίτικο επίπεδο. Το αν αυτό θα εκφραστεί μέσα από σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ή άλλες συναινέσεις, νομίζω ότι είναι απαραίτητη».
 
Αναφορικά με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας ο υφυπουργός σημείωσε ότι «Δυστυχώς βλέπουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση η όποια καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης για τη δεύτερη αξιολόγηση, αλλά και τώρα που συζητάμε για το χρέος, αντί να κατηγορεί αυτούς που δημιούργησαν, και συνεχίζουν να δημιουργούν, τα αναχώματα, κατηγορεί την κυβέρνηση για καθαρά αντιπολιτευτικούς λογούς. Επομένως δεν είμαι ιδιαιτέρα αισιόδοξος για μια τέτοια συναίνεση».
 
«Αυτό που έκανε η κ. Γεννηματά, που απευθύνθηκε στους σοσιαλιστές της Ευρώπης, όσο επικοινωνιακό και αν ήταν, θα μπορούσε τουλάχιστον να κάνει αυτό ο κ. Μητσοτάκης, να στείλει επιστολή προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που έχουν και τις περισσότερες θέσεις σε κυβερνητικά πόστα στην Ευρώπη» σημείωσε ο Ν. Σαντορινιός.
 
Τέλος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  δήλωσε πως «Δεν υπάρχει λόγος να αποπροσανατολίζουμε από το ουσιαστικό και το επείγον. Να βρεθεί λύση η οποία θα είναι βιώσιμη και θα βάζει τη χώρα εκτός μνημονίων στις 20 Αύγουστου του 2018» .

 

Ακούστε στο Κόκκινο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)