to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:14 | 06.09.2015

Πολιτική

Ν. Παππάς: Ζητούμενο των εκλογών εάν θα αφήσει η κοινωνία να ακυρωθούν τα βήματα που έγιναν

«Φανταστείτε να βρεθεί στην κυβέρνηση και να διαπραγματευτεί με τους δανειστές η ΝΔ, που διακηρύττει ότι το χρέος είναι βιώσιμο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στο «Κόκκινο» Θεσσαλονίκης και τον Κώστα Αρβανίτη.


Κι όλα αυτά, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, μολονότι εμείς «φάγαμε τα συκώτια μας» μέχρι να αποσπαστεί συγκεκριμένη δέσμευση από τους δανειστές, επ’ αυτού.  

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Επικρατείας, μεγάλο ζητούμενο των εκλογών είναι αν θα αφήσει η κοινωνία να ακυρωθούν τα βήματα που έγιναν σε μια άλλη κατεύθυνση, από τον Ιανουάριο του 2015 και εντεύθεν, αλλά και οι προοπτικές που υπάρχουν για μια άλλη πορεία, θετική για το λαό και τη χώρα.

Κωδικοποιώντας τις μεγάλες προγραμματικές διαφορές ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ο κ. Παππάς ανέφερε- ως παράδειγμα- τις ιδιωτικοποιήσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε ότι στην Ευρώπη επικρατεί πλέον η αντίστροφη τάση, ότι κάθε άλλο παρά θεοποιείται ή θεωρείται αποτελεσματική η νεοφιλελεύθερη γραμμή, ειδικά για τις ιδιωτικοποιήσεις υποδομών και βασικών αγαθών (νερό, ενέργεια). «Έχει αποδειχθεί ότι οι ιδιωτικοποιήσεις υποδομών κάθε άλλο παρά βοηθούν τη διανομή των αγαθών», σημείωσε.

Για την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων ανέφερε ότι θα είναι, μεταξύ άλλων, «στοιχείο ισόρροπης ανάπτυξης». Παρατήρησε σχετικά:
«Εάν οι επιχειρήσεις μάθουν να επενδύουν μόνο στο φθηνό εργατικό δυναμικό, τότε δεν θα επενδύσουν στην τεχνολογία, στην καινοτομία, σε όλα όσα πρέπει».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παππάς κάλεσε όσους κατηγορούν «εξ αριστερών»  την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πως έφερε το χειρότερο μνημόνιο να το ξανασκεφθούν και να επανεξετάσουν τη θέση τους, διότι έτσι, «ηθελημένα ή μη δικαιώνουν όσους ψήφισαν τα προηγούμενα μνημόνια».

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται από διαφορετικές κατευθύνσεις, παρατήρησε: «Όσοι μας έλεγαν ‘συμφωνία να’ ναι και ό,τι να’ναι’ μας κάνουν κριτική ότι δεν φέραμε καλή συμφωνία»…

Τέλος, μιλώντας για το «τοπίο» των Μέσων Ενημέρωσης και ειδικά των τηλεοπτικών καναλιών (θέμα που ενέπιπτε στη σφαίρα ευθύνης του, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), ο κ. Παππάς είπε ότι κανένα μέσο δεν πρόκειται να κριθεί βάσει της πολιτικής του γραμμής. Αυτό όμως, πρόσθεσε, δεν θα σημάνει ανοχή στην ασυδοσία ή στο φαινόμενο της διαρκούς παραπομπής στις καλένδες της νόμιμης διαδικασίας χορήγησης αδειών.     

 

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)