to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:17 | 02.02.2017

Πολιτική

Ν. Παππάς: Με όπλο τα οικονομικά δεδομένα η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα

«Εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019» επανέλαβε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής χαρακτηρίζοντας «παρα-τραβηγμένο από τα μαλλιά» το σενάριο περί διαφωνιών του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργού Οικονομικών. «Η ΝΔ έχει επενδύσει στην καταστροφή»


«Στη βάση των οικονομικών δεδομένων και με πίστη στις δυνάμεις μας αισιοδοξούμε ότι θα κλείσει και αυτή η αξιολόγηση, όπως και οι προηγούμενες, χωρίς νέα μέτρα» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» αναφέρθηκε στη «βελτίωση των οικονομικών δεικτών (αύξηση ΑΕΠ, βιομηχανικής παραγωγής, επενδύσεων, εξαγωγών, κατανάλωσης σε διαρκή καταναλωτικά αγαθά), αλλά και την αύξηση της απασχόλησης κατά 232.000 θέσεις εργασίας (2015-16)».

«Όλα αυτά συνιστούν σαφή σημάδια σταθεροποίησης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Παράλληλα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση επιθυμεί την εφαρμογή συμφωνίας που θα επιτρέψει στην Ελλάδα την ανάκαμψη της οικονομίας», ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «υπάρχουν δύο τρόποι για να υπονομευτεί αυτή η πορεία. Να βρίσκουμε προφάσεις εν αμαρτίαις για να καθυστερούμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκ μέρους των εταίρων ή να παίρνουμε νέα υφεσιακά μέτρα από τώρα. Αυτά είναι δύο ενδεχόμενα που πρέπει να αποφύγουμε και έχουμε πάρα πολύ ισχυρά επιχειρήματα».

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θέλει την παρουσία του ΔΝΤ, σημείωσε πως «άλλοι ζήτησαν τη συμμετοχή του και η κυβέρνηση το αποδέχθηκε χάριν της συμφωνίας». Παράλληλα αναφορικά με ενδεχόμενη μείωση του αφορολογήτου, εξέφρασε την άποψη ότι «δεν πρέπει να μειωθεί σε καμία των περιπτώσεων» χαρακτηρίζοντάς το «αρνητική εξέλιξη».

Επιπλέον, ο υπουργός αναφέρθηκε στις διεθνείς πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού στη Σύνοδο του Νότου και στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών ηγετών, την Παρασκευή, για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής.

«Σε αυτή τη συγκυρία, είναι αναγκαία η σύσταση ενός μετώπου πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις. Δυστυχώς όμως, από την ΝΔ που έχει επενδύσει στην καταστροφή, δεν έχουμε τη στάση αυτή. Ποια η θέση της ΝΔ στη θέση των ακραίων κύκλων των δανειστών που ζητούν νέα μέτρα;», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σχετικά με το σενάριο διαφωνιών του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε ότι «όχι απλώς τραβηγμένο, αλλά παρα-τραβηγμένο από τα μαλλιά είναι να θεωρεί κανείς ότι επειδή δεν πήρε το λόγο χθες ο υπουργός Οικονομικών, ότι υπάρχει ζήτημα πολιτικών διαφωνιών. Σε αυτήν την ιστορία είμαστε όλοι μαζί, είμαστε ενωμένοι και θα δώσουμε άλλη μια φορά τη μάχη για τα συμφέροντα της κοινωνίας».

Ακόμα ευχήθηκε «καλή τύχη» σε όσους βλέπουν τις δημοσκοπήσεις, «το ίδιο έκαναν και στο δημοψήφισμα και τις προηγούμενες εκλογές και έμειναν με τις ...δημοσκοπήσεις στο χέρι».

Επανέλαβε ότι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019, τότε που «η χώρα θα έχει οριστικοποιήσει την πορεία της προς την ανάκαμψη και θα έχει αφήσει πίσω της τα χρόνια της κρίσης αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις που την οδήγησαν στη χρεοκοπία.

» Τότε που ο λαός θα μπορεί να κρίνει ποια ήταν η παράταξη που έσπρωξε τη χώρα στην ύφεση και ποια παράταξη ανέλαβε να ξελασπώσει το παρόν και το μέλλον αυτής τη χώρας».

«Κάθε άλλο παρά άνθρακες» χαρακτήρισε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, σημειώνοντας μάλιστα ότι ήταν «απολύτως διαφωτιστικό τόσο το πόρισμα όσο όμως και τις εργασίες της εξεταστικής νωρίτερα».

«Είμαστε ενώπιον του συστήματος λεηλασίας του δημόσιου πλούτου και της αποταμίευσης του ελληνικού λαού», υποστήριξε εξάλλου. Ενώ ανέφερε πως τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και αν οι αρμόδιες αρχές πέσουν σε πολιτικά πρόσωπα, θα πρέπει να επιστρέψουν το φάκελο στη Βουλή για τα περαιτέρω.

«Συμπερασματικά, ήταν μια εξεταστική επιτροπή πού αποτύπωσε πώς λειτουργούσε το σύστημα διαπλοκής. Τα δάνεια που πήραν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και μέσα ενημέρωσης αποτυπώνουν τις ανάρμοστες σχέσεις μεταξύ τραπεζών και πολιτικής» σημείωσε ο Νίκος Παππάς.

Τέλος, χαρακτήρισε «ανοησία» την κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει τον ΔΟΛ, επιρρίπτοντας εκ νέου την ευθύνη στην ιδιοκτησία του Ομίλου τόσο για το παρελθόν όσο και για την πρόσφατη περίοδο.

Κλείνοντας, διεμήνυσε ότι «η χώρα θα αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία τις τουρκικές ενέργειες», υπενθυμίζοντας τα πολύ σοβαρά, εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η γειτονική χώρα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)