to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:12 | 14.02.2019

Αυτοδιοίκηση

Ν. Μπελαβίλας: Μπαίνουμε στον δεύτερο γύρο και πάμε για τον δήμο

«Μπαίνουμε στο δεύτερο γύρο και πάμε για τον δήμο» εκτίμησε ο Νίκος Μπελαβίλας μιλώντας στον Κώστα Αρβανίτη και την εκπομπή «Άλλη διάσταση»


«Μπαίνουμε στο δεύτερο γύρο και πάμε για τον δήμο» εκτίμησε ο Νίκος Μπελαβίλας μιλώντας στον Κώστα Αρβανίτη και την εκπομπή «Άλλη διάσταση» συμπληρώνοντας πως «είτε πρώτοι είτε δεύτεροι θα πρέπει να υπάρξει μία σύνθεση στο δημοτικό συμβούλιο όπου αναγκαστικά ο Μπελαβίλας με τον Μώραλη θα πρέπει να τα βρουν για να υπάρξει μια πλειοψηφία που θα ψηφίζουμε τα θετικά. Το μπαίνει ένα αφεντικό και δίνει τον τόνο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δεν θα υπάρχει από τον Σεπτέμβριο. Πάμε για μεγάλες συναινέσεις».

Απαντώντας στον χαρακτηρισμό «κοπρίτης» που ειπώθηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του «Πειραιάς για όλους», διερωτήθηκε αν ένας επιχειρηματίας χαρακτηρίζει με αυτόν τον τρόπο έναν πανεπιστημιακό. «Δικό του πρόβλημα» σημείωσε, ενός μιλώντας για τον εαυτό του ανέφερε πως εργάζεται από τα 14 του αρχικά στην οικοδομή πλάι στον πατέρα του και στην συνέχεια στον ιδιωτικό τομέα μέχρι να εκλεγεί καθηγητής στο Πολυτεχνείο συνεχίζοντας να προσφέρει από τη θέση αυτή σε πολλούς τομείς. «Εγώ δεν έβρισα τον κύριο Μαρινάκη. Ο μόνος όρος που χρησιμοποίησα ήταν ‘’ολιγάρχης’’, όρος πολιτικός και οικονομικός» συμπλήρωσε.

«Δεν θα ήταν ψέματα να παριστάνω τον πολεοδόμο που κατεβαίνει απλώς να σχεδιάσει μια πόλη και να δείχνει ότι αγνοεί αυτό το προβληματικού πολιτικό φαινόμενο που συμβαίνει στην πόλη μου; Την εμπλοκή ενός επιχειρηματικού ομίλου στην διοίκηση της πόλης και ο ορισμός του υποψηφίου δημάρχου και των συμβούλων πλέον;» διερωτήθηκε ο Νίκος Μπελαβίλας ερωτώμενος από τον Κώστα Αρβανίτη γιατί έκανε αυτή την επιλογή.  

Αναφέρθηκε στις επίσημες δωρεές του Ολυμπιακού στο δήμο σημειώνοντας πως είναι ένα σεβαστό ποσό που φτάνει περίπου στις 600.000 ευρώ «κυρίως σε εκδρομές ΚΑΠΗ και πίτες. Και δίπλα σε αυτό υπάρχουν 750.000 φαγητό που οργάνωσαν οι εθελοντές των αλληλέγγυων ομάδων, 6.000.000 ευρώ υπηρεσίες και τροφή που έβγαλαν από την τσέπη τους άνεργοι και εθελοντές. Ένα προς δέκα. Ο επιχειρηματικός όμιλος από την μία και η αλληλεγγύη από την άλλη. Και από δίπλα και η εκκλησία».

Μιλώντας για την πόλη του Πειραιά, εξήγησε πως «περάσανε απίστευτα πολλά χρόνια, 20 χρόνια, χαμένες ευκαιρίες ολόκληρες, πέρασαν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δεν έγινε κανένα έργο. Η πόλη μετασχηματίστηκε σε μια επαρχιακή κωμόπολη που έχει δίπλα της το μεγαλύτερο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι μια δραματικά υποβαθμισμένη σχέση».

Κάλεσε τους συνυποψηφίους του να κάνουν απολογισμό των όσων έχουν προσφέρει στον Πειραιά ενώ μιλώντας για τον ίδιο είπε πως «δεν ήμασταν στην διοίκηση του δήμου και παρόλα αυτά με δική μας δουλειά, με δικές μας μελέτες, υπήρξαν έργα. Παρότι ο απερχόμενος δήμαρχος δεν ανήκε στο κυβερνών κόμμα. 130.000.000 ευρώ δόθηκαν στο Δήμο Πειραιά. Εκκρεμεί όμως ολόκληρη η ΟΧΕ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)